2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

A Vár utcai gesztenyefasor különdíjas lett

A Magyar Turisztikai Ügynökség 29 éve szervezi meg a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt. 2022-ben Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata is jelentkezett a felhívásra a Vár utcai gesztenyefasorral.

 

Ezután augusztusban egy neves szakmai zsűri is megtekintette a miskolci védett vadgesztenyefasort, és ők javasolták díjazásra a diósgyőri várhoz vezető sétány büszkeségét.

 

Minden évben csak egy év fasora díj kerül kiosztásra, és ezt idén ugyan az Egri érsekkerti vadgesztenyefasor nyerte, de a Vár utcai gesztenyefasor is díjat kapott.

 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Virágos Magyarország szervezőitől a napokban kapott hivatalos értesítést, amelyben arról tájékoztatták, hogy 2022. évben a Vár utcai gesztenyefasor a Magyar Faápolók Egyesületének szponzori különdíjában részesült. A felajánlott díj egy idős fa vizsgálata.

 

A Vár utcai vadgesztenyefák megmentésére tavasszal Varga Andrea, Miskolc MJV alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselőjeként már tett javaslatot.

 

Miskolc MJV önkormányzata minősített favizsgálót bízott meg, hogy minden egyes fáról szakvéleményt készítsen, majd a szakértő megállapította, hogy a vadgesztenyefasor fái gondozást és egészségügyi beavatkozást igényelnek.

 

Ezután az Önkormányzat – a nehéz gazdasági helyzet, a brutálisan megdrágult energiaárak ellenére – megteremtette a beavatkozáshoz szükséges forrást, és kiválasztották azt a minősített faápolót, aki a szerződésben megfogalmazott kritériumok szerint elvégzi azokat az ápolási munkákat, amelyekkel a fák biztonságosan megmenthetők. Jelenleg a 28 darab vadgesztenyefán koronakönnyítési, visszavágási, seb- és odúkezelési munkákat végeznek a hónap végéig.

Fotó: Beregi László

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…