2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Te gyermeked rajza is díszítheti a Dzsámit Adventkor!

A Te gyermeked rajza is díszítheti a Dzsámit Adventkor!

Szívmelengető ünnepi pillanat, amikor a család az adventi időszakban Pécs főterén saját gyermekének rajzát látja a város emblematikus épületére vetítve. Azért, hogy minél többen lehessenek részesei ennek a csodának, idén is meghirdeti az Adventi Fényfestő Gyerekrajz Pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő NKft.; a nevezés október 16-án indul!

 

Immár hetedik alkalommal várják a szervezők a gyerekek rajzait, amit aztán digitalizálva, fényfestett alkotásként a Dzsámira vetítenek, hogy szépséggel és örömmel töltsék meg az adventi időszakot.

 

Három korosztályban lehet pályázni: ovis (4-6 éves), alsós (7-10 éves) és felsős (11-14 éves) gyerekek nevezhetnek. A pályázat október 16-tól november 19-ig tart. A gyerekek a rajzok elkészítéséhez a Dzsámi déli homlokzatának mintasablonját használhatják, ami letölthető az alábbi linkről: www.adventpecs.hu/rajzpalyazat

A zsűri elbírálásánál előnyt élveznek azok a képek, amelyek minél pontosabban követik az épület formavilágát, fontos továbbá a részletgazdagság, a színesség, valamint a karácsonyi ünnepi hangulat megragadása.

 

A döntőbe jutott alkotások (korcsoportonként 40-40-40 db) advent első, második és harmadik hétvégéjén lesznek láthatók a Dzsámin 16.30-19.00 óra között. Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást levetítenek december 22-én 16.30-19.00 között.

 

A közönségszavazás a  www.adventpecs.hu/rajzpalyazat oldalon zajlik december 8-18. között.

Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek. Az online közvetített eredményhirdetés december 21-én 17.00-kor lesz.

 

A legszebb ajándék:

A szervezők a Dzsámit mindegyik gyerekrajzzal lefotózzák és online letölthetővé teszik. Így a szülők karácsonyi üdvözletként elküldhetik akár rokonoknak, barátoknak is.

 

Leadás:

  • Elektronikusan szkennelve: gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre
  • Személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont&Shop
  • Postán: Ajánlott küldeményként postázva: ZSÖK – Adventi Fényfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs, 7603 Pf. 27. címre.

A felhívás részletei és a mintasablon: www.adventpecs.hu/rajzpalyazat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek