2024. 08. 19. hétfő

Huba
1 EUR 393 HUF
1 GBP 461 HUF

A „STAT WARS VISSZATÉR”

Ismét útjára indul a KSH országos középiskolai statisztikai csapatversenye

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2021/2022-es tanévben is megrendezi STAT WARS elnevezésű országos középiskolai csapatversenyét. A hivatal a vetélkedővel egyrészt a diákok statisztikai gondolkodását, jártasságát szeretné fejleszteni, másrészt a játékos és formabontó versenyfeladatok révén a statisztikai kultúrát kívánja népszerűsíteni. A megmérettetésre két korosztályban jelentkezhetnek a 4 fős diákcsapatok. A 2+1 fordulós próbatétel dobogósai értékes nyereményben részesülnek, emellett korosztályonként az első két helyezett csapat az Eurostat által meghirdetett statisztikai verseny európai fordulójában is megmérettetheti magát 2022 tavaszán.

A KSH idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg a középiskolások statisztikai csapatversenyét, amelyre 2021. október 18. és november 4. között lehet nevezni a www.ksh.hu/statwars weboldalon elérhető jelentkezési űrlap kitöltésével. A verseny ebben a tanévben „MAGYARORSZÁG SZÁMOKBAN: ISMERD MEG HAZÁNKAT A STATISZTIKÁN KERESZTÜL!” címmel kerül meghirdetésre, a fókuszban ezúttal a területi statisztika sokszínűsége áll.

 

A versenyben két korosztályban indulhatnak a középfokú oktatási intézmények 9–10., illetve 11. és annál magasabb évfolyamán tanuló diákok. A 4 fős csapatok játékos feladatokon keresztül mérik össze statisztikai tudásukat, ismereteiket. A verseny három fordulóból áll. Az első két, online forduló összesített eredményei alapján juthatnak a csapatok a döntőbe, amelyre 2022. február 17-én kerül sor. A 9–10. évfolyamosok közül tíz, a 11. és annál magasabb évfolyamosok közül hat csapat jut a fináléba.

 

A verseny ütemezése:

Első forduló: 2021. november 8.– november 16.

Második forduló: 2021. december 1. – december 15.

Döntő: 2022. február 17.

 

A versennyel kapcsolatos további információk a www.ksh.hu/statwars weboldalon érhetők el, esetleges kérdéseket a statwars@ksh.hu e-mailcímre várják a szervezők.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mi a szerepe a weboldaladnak?
Manapság, amikor lassan már az óvodások is össze tudnak állítani egy weboldalt, sokan ennek megfelelő komolysággal vágnak bele sajátjuk megtervezésébe…

További cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…