2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF

A nyelvek európai ünnepe lesz

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelvek európai napját. A program során két különleges előadást is meghallgathatnak az érdeklődők.

 

Az Európa Tanács még 2001-ben nyilvánította szeptember 26-át a nyelvek európai napjává, melyet 19 éve az Európai Unió valamennyi tagállamában, így hazánkban is megünnepelnek. A jeles napon hívják fel a figyelmet a nyelvi és kulturális sokszínűség értékeire, a nemzetközi együttműködés jelentőségére, valamint a nyelvtudás fontosságára. Miskolcon a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban ezúttal két előadást hallgathatnak meg a résztvevők.

Roman Gajdos, kassai szinkrontolmács az Európai Unió intézményeiben végzett munkájának mindennapi érdekességeiről beszél. Slávka Tomaščíková, a Kassai Egyetem professzora előadásában bemutatja intézményük EU tolmács-, és fordítóképzését. Mindkét előadás magyar nyelven hangzik el. A délutánt a nyelvekkel kapcsolatos meglepetés kvízjáték zárja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kábítószer-ellenes világnap
Miskolcon a drogfogyasztás veszélyeire hívják fel a figyelmet a prevenciós szakemberek. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által 1987-ben, a ká…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum