2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A kis herceg az Erkel Színházban – 2024. február 14-től

A kis herceg az Erkel Színházban – 2024. február 14-től

Minden idők egyik legkelendőbb és legtöbbet fordított könyve, A kis herceg idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. A könyv alapján létrejött színházi produkció 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető, miután Párizsban, Sydney-ben és Dubajban is telt házzal játszották, a Broadway-n pedig egy teljes szezonban műsoron volt. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

A Broadway Entertainment Group produkciójaként létrejött, varázslatos és kiváló színdarab A kis herceg történetét eleveníti meg. Élvezze a lenyűgöző karakterek és színes jelmezek kavalkádját. Ugorjon fejest a tánc, a zene, a látvány és az akrobatika mozgalmas világába. Merüljön el a színpadon lejátszódó, egyedülálló és innovatív történetben, hagyja megérinteni a szívét.

A kis herceg produkció méltán elismert kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. A csapat további tagjai: Noellie Bordelet segédkoreográfus, Marie Jumelin videodizájner, Peggy Housset jelmeztervező, Stéphane Fritsch fénydizájner, Tristan Viscogliosi hangdizájner, Etienne Beaussart projekciódizájner, Carmen Arbues Miro fodrász- és sminkmester, valamint Aurélie Gandilhon kellékes.

„Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé” – nyilatkozta Anne Tourniérendező az előadásról.

A kis herceget világszerte generációk kedvelik. A regényt 250 nyelvre fordították le, és bármennyire hihetetlen, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. Az örökérvényű, klasszikus mű csodálatos színházi adaptációja sokakat megtanított arra, hogy „ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”.

A kis herceg c. előadás a budapesti Erkel Színházban látható majd francia nyelven, magyar feliratozással. A jegyek a www.thelittleprincetour.eu oldalon kaphatók. 5 év alatti gyerekek felnőtt kísérőik ölében ülve követhetik az előadást, számukra a belépés ingyenes. Az előadást két felvonásban játsszák, melyek 45 és 40 percesek, közöttük 20 perc szünettel.

ELŐADÁSOK:

február 14. szerda 20:00 óra

február 15. csütörtök 20:00 óra

február 16. péntek 20:00 óra

február 17. szombat 16:00 és 20:00 óra

február 18. vasárnap 14:00 és 20:00 óra

További információk a www.thelittleprincetour.eu oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy márkás karórával elérhető, hogy az emberek tekintete a csuklóra szegeződjön. Továbbá meglepetésnek is kiválóak, hiszen magabiztosságot lehet velük…

További cikkek