2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • 1Úton Nemzetközi Zarándok hétvége a család felelős férfi tagjaiért

1Úton Nemzetközi Zarándok hétvége a család felelős férfi tagjaiért

Az elmúlt hónapok zarándoklatok tervezésével telt a Mária Út életében. A Mária Út Egyesület és az önkéntesek szolgálata mögött komoly szándék állt: hogy megmutassák a zarándoklásban rejlő ajándékokat, lehetőséget biztosítsanak minden érdeklődőnek, hogy elindulhasson saját útján és persze, hogy a Szent József évhez csatlakozva tegyenek valamit a férfiak családban betöltött szerepének megerősödéséért.

Sokak szíve mozdult meg, hogy a Szentatya által meghirdetett tematikus évhez igazodva megszervezésre kerüljön augusztus 14-én és 15-én az 1Úton Nemzetközi Zarándok hétvége a család felelős férfi tagjaiért. Lesznek zarándoklatok Felvidéken és délvidéken, Ausztriában, Erdélyben és persze hazánkban is, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Lesznek bababarát szakaszok és lesznek olyan zarándoklatok, amelyek csodás tájakon erősebb fizikai kihívással vezetik a zarándokokat az úton.

A sok-sok zarándoklat igazi jelképe lehet az elmúlt időszakot követő újrakezdésnek. Mint egy szekér kerekének küllői úgy közelítenek ezek a zarándoklatok a napot záró szentmise helyszínek felé, a “csapágy” felé, és úgy közelítenek a zarándokok egymás felé és Isten felé is.

Az 1Úton zarándoknap valódi közösségteremtő rendezvény, hiszen aki nem tud részt venni a zarándoknapon, imaszándékot küldhet a zarándokokkal. Azok, akik valamilyen egészségügyi probléma miatt nem tudnak részt venni rádión és a közösségi médián is becsatlakozhatnak, hiszen a Mária Rádió többször fog ezen a két napon élőben jelentkezni az egyes szakaszok történéseivel.

Hívnak mindenkit, hogy áldozzunk egy napot azokért az apákért, nagyapákért, dédpapákért, nevelő apákért, nagybácsikért, fiú testvérekért, vagy a család bármely olyan férfi tagjáért, akik szeretettel viseltetnek családjuk iránt. Mária életpéldája mutassa meg nekünk ebben a helyes irányt. Ő vezessen minket végig ezen az úton, hogy megleljük az út és a célba érés örömét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek