2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Zárultak a közösségi események a Legyünk együtt, tegyünk együtt projektben

Zárultak a közösségi események a Legyünk együtt, tegyünk együtt projektben

Összesen 15.303 fő vett részt azokon a közösségi eseményeken, programokon 2018. december és 2022.szeptember között, melyeket Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. szervezett a város több pontján a „Legyünk együtt, tegyünk együtt!” című, projekt keretében.

A projekt alapvető célkitűzése volt, hogy a településrészek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése megtörténjen, a közösségi szerepvállalás és a helyi identitás erősödjön. A projekt keretében közösségfejlesztési folyamatok, szabadidős, bűnmegelőzési, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programok valósultak meg a város különböző pontjain. A projekt támogatta a már meglévő helyi közösségeket, valamint támogatta új közösségek létrejöttét. A 2018 decemberében indult közösségi programokon több mint 10.000 fő vett részt. A programok tervezésénél figyelembe vettük a lakossági igényeket, a programok típusa szerteágazó volt, minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő, hozzá közel álló programokat. Néhány példa: a lakóknak lehetőségük volt többek között becsatlakozni helytörténeti előadásokba, kiállításokba, részt vehettek társasjáték klubon és kézműves programokon, elmondhatták véleményüket a városbeszélgetéseken, részvételi fórumokon, bekapcsolódhattak szabadidős és sporteseményekbe. A programokat bárki térítésmentesen vehette igénybe.

A projektet az Európai Szociális Alap és hazai központi költségvetés 100% vissza nem térítendő támogatással finanszírozta, a projekt összköltsége 180.000.000 Ft volt.

A projekt megvalósításáról egy összegző dokumentum készült, mely a projekt teljes fenntartási időszakában elérhető a projekt számára létrehozott aloldalon: https://www.miskolc.hu/varoshaza/onkormanyzat/palyazatok/onkormanyzat-altal-elnyert-palyazatok/kozossegfejlesztesi-programok/legyunk-egyutt-tegyunk-egyutt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek