2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Végre bejön a munkahelyére Pintér Sándor? A Demokratikus Koalíció hétfőn bizottsági ülésen hallgatná meg a minisztert a védőnői hálózat válsága miatt

Végre bejön a munkahelyére Pintér Sándor? A Demokratikus Koalíció hétfőn bizottsági ülésen hallgatná meg a minisztert a védőnői hálózat válsága miatt

Alig fél év alatt már óriási károkat okozott a védőnői ellátásban az Orbán-kormány, amely július 1-én elvette az ágazatot az önkormányzatoktól.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint ötezer körzetből 650-ben csak helyettesítéssel tudják megoldani az ellátást, 277 területi és 50 iskolai védőnői állás pedig betöltetlen. A kisgyermekek és édesanyák egészségét fenyegető krízishelyzet miatt az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnökeként Pintér Sándor belügyminiszter rendkívüli bizottsági meghallgatását kezdeményeztem december 4-ére.

A Demokratikus Koalíció szerint szociáldemokrata fordulat nélkül a védőnői szolgálat gyors leépülése folytatódni fog, hiszen minden közszolgáltatás tönkre megy, amelyet az Orbán-kormány elvesz az önkormányzatoktól. Ezért épültek le az állami iskolák és kórházak, és ezért tiltakoznak most az önkormányzatok a szakrendelőik államosítása ellen. Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Vissza fogjuk adni az önkormányzatoknak a védőnői ellátást, amelyek ezt vállalják, tisztességes fizetést fogunk adni a védőnőknek és az egészségügyi dolgozóknak!

Varga Zoltán

a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek