2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Varju László: A gáz világpiaci árának zuhanása miatt azonnal el kell törölni Orbán Viktor hétszeres rezsiemelését!

Varju László: A gáz világpiaci árának zuhanása miatt azonnal el kell törölni Orbán Viktor hétszeres rezsiemelését!

Az Orbán-kormány tavaly a világpiaci gázárak növekedésére hivatkozva emelte a hétszeresére a magyar emberek rezsijét.

Idén viszont az európai gáztározók töltöttsége és az uniós gázársapka miatt zuhannak a gázárak Európában. Ennek ellenére az Orbán-kormány továbbra is hétszer drágábban számlázza a rezsit a magyaroknak, mint tavaly nyáron. Magyarország ugyanis Orbán és Putyin gázalkuja miatt inkább méregdrága orosz gázt vásárol, míg az uniós országok többsége már töredékáron, a világpiacról szerzi be földgázt.

Az Árnyékkormány szerint a gáz világpiaci árának zuhanása miatt azonnal el kell törölni a hétszeres rezsiemelést, mert a magas gázárak tovább fokozzák az orbáni inflációt és az élelmiszerdrágulást. Ezzel pedig megélhetési válságot okoznak és tönkre teszik a magyar családokat és a vállalkozásokat. Orbán Viktor azonban nem hajlandó felmondani  gázalkuját Vlagyimir Putyinnal, és inkább méregdrágán veszi az orosz gázt. Vagyis a magyarok Orbán Viktor miatt élnek rosszul. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a rezsi és véget vessünk az orbáni inflációnak.

Varju László
 Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …