2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Varga Zoltán Péter: Üdvözöljük az orvosok nyomásgyakorlását!

Varga Zoltán Péter: Üdvözöljük az orvosok nyomásgyakorlását!

Az egészségügy jobbításáért kezdenek nyomásgyakorlásba az orvosok – tájékoztatott a Magyar Orvosi Kamara tegnapi rendkívüli küldöttközgyűlése után.

Örömmel üdvözlök minden kezdeményezést, amely az egészségügy jobbá tételére irányul. Ha nincs más út, a nyomásgyakorlást is, ami csak a szakmától és nem politikusoktól vagy politikai pártoktól indulhat, azt csak az egészségügyben dolgozók kezdhetik el.

Sok sikert kívánok a kollégáknak, ránk mindenben számíthatnak, amiben igénylik a segítségünket! Ha azt kérik, akkor csak szolidaritásunkkal és azzal, hogy meggyőzzük a pártokat: politikus ne telepedhessen rá a kezdeményezésükre!

A működő egészségügy a betegek érdeke, így minden kezdeményezés, akár nyomásgyakorlás is, ami a működő egészségügyet célozza, ugyancsak az ő érdekük.

Bár Orbán szerint a magyar egészségügy Európa egyik legjobban működő rendszere, a valóság sajnos mást mutat: becsapták az elhalasztott béremeléssel az egészségügyi dolgozókat, magukra haragították az orvostársadalmat, képtelenek megfékezni az inflációt, hónapok óta nem tudják hazahozni az európai uniós forrásokat, amelyek a magyar embereknek járnak.

És ne legyenek kétségeink. Ahelyett, hogy beismernék a hibáikat, vélhetően ugyanúgy járnak majd el, mint a pedagógusok esetében: erőszakos eszközökkel igyekeznek majd véleményt nyilvánító orvosokat megtörni.

A konzervatív Jobbik ezzel szemben olyan egészségügyet szeretne, amely egy erős állami ellátáson alapszik, és amelyben tisztességes fizetést és megbecsülést kapnak az egészségügyben dolgozók. A kormányzati erőszakos érdekérvényesítés helyett a szakmával kötött kölcsönösen előnyös megegyezésben hiszünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek