q Vadai Ágnes: Negyedszázada csatlakoztunk a NATO-hoz, de szövetségeseink megbecsülését Orbán Viktor porig rombolta - Royalmagazin.hu

2024. 05. 28. kedd

Emil, Csanád
1 EUR 383 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Vadai Ágnes: Negyedszázada csatlakoztunk a NATO-hoz, de szövetségeseink megbecsülését Orbán Viktor porig rombolta

Vadai Ágnes: Negyedszázada csatlakoztunk a NATO-hoz, de szövetségeseink megbecsülését Orbán Viktor porig rombolta

Huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én a Magyar Köztársaság hivatalosan is a NATO tagja lett.

Hosszú volt az út a rendszerváltástól a világ legerősebb védelmi szövetségébe történő belépésig, de azóta kivívtuk szövetségeseink megbecsülését. Tagságunk 25 évében a Magyar Honvédség számtalan alkalommal és helyen bizonyította, hogy képes más nemzetek haderejével együttműködve békefenntartásra, béketeremtésre, katonai műveletek, kiképzések elvégzésére.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szerint NATO-szövetségeseink megbecsülését az Orbán-kormány az elmúlt két évben porig rombolta. Orbán Viktor az Ukrajna elleni orosz agresszió után nyíltan Oroszország oldalára állt a NATO-val szemben, majd orosz érdekeket követve akadályozta Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, most pedig az új, mindenki által támogatott holland Mark Rutte főtitkárrá választását ellenzi. A kormányváltás után azonban a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány újjá fogja építeni a bizalmat szövetségeseinkkel, mert hisszük, hogy NATO-tagságunk megerősítése, hazánk transzatlanti elkötelezettségének és partnerségének világossá tétele hazafias kötelesség.

dr. Vadai Ágnes
Honvédelmi árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek