2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Ukrán és orosz nyelvű ingyenes látásvizsgálattal várják a hazánkba érkezőket

Ukrán és orosz nyelvű ingyenes látásvizsgálattal várják a hazánkba érkezőket

Az orosz-ukrán háború hatására már nagyjából 180 ezer menekült érkezett eddig Magyarországra. Sokan csak remélik, hogy a jelenlegi állapot mielőbb jobbra fordul és újra visszatérhetnek majd hazájukba, otthonukba. A többség csak egy-két bőröndnyi holmival, egy élet munkáját hátrahagyva érkezik hozzánk. A helyzetre való tekintettel számos szervezet segítő szándékkal reagál, köztük egyre több olyan családi vállalkozás is, mint az ANKA optika.
 
A vállalkozás tulajdonosai is Kárpátaljáról érkeztek
 
Az ANKA optika egy óbudai családi vállalkozás, melynek tulajdonosai kárpátaljai származású magyarok. Bár a család még 1990-ben átköltözött Magyarországra, szívügyüknek tekintik az onnan érkezők támogatását, különösen ebben a helyzetben.
 
„Erős kötődésünk van Kárpátaljához mind a mai napig. Sajnálattal figyeljük a határon túl történteket és éppen ezért döntöttünk amellett, hogy a lehetőségeinkhez mérten mi is segíteni szeretnénk a bajba jutottak számára azzal, amivel talán a leginkább tudunk” – mondta Károly Tamás látszerész, az ANKA optika tulajdonosa.
 
Most ingyenes magyar, ukrán és orosz nyelvű vizsgálat áll rendelkezésre
 
A vállalkozás a magyar mellett bizonyos időközönként ukrán, orosz, angol, német és román nyelvű kiszolgálással is várja ügyfeleit. Azok számára, akik a háború elől menekültek Magyarországra és ezt igazolni is tudják, most ingyenes, vásárlási kötelezettségtől mentes látásvizsgálatot biztosítanak. Ráadásul szükség esetén limitált mennyiségben szemüvegkereteket és lencséket is rendelkezésre állnak.
 
„Bár családi vállalkozás vagyunk, így korlátozottak a lehetőségeink, mégis szeretnénk segíteni. Akik az orosz-ukrán háborús helyzetből adódóan menekült státuszban vannak Magyarországon és ezt igazolni is tudják, azoknak most ingyenes látásvizsgálatot tudunk biztosítani. Ráadásul akár ukrán és orosz nyelvű orvosi szemvizsgálatra is van lehetőség vásárlási kötelezettség nélkül. Ha pedig szükséges, limitált számban rendelkezésre állnak szemüvegkeretek és lencsék is” – tette hozzá az ANKA optika tulajdonosa.
 
A lehetőség különösen azok számára nyújthat segítséget, akik egyáltalán nem, vagy csak minimálisan beszélnek magyarul. Az érkezés előtt minden esetben előzetes érdeklődés és bejelentkezés szükséges. Ez megtehető több formában is, akár e-mailben a hello@ankaoptika.hu címre írva vagy telefonon, magyar nyelven a +36 20 380 8329-es szám tárcsázásával. További információ pedig az ankaoptika.hu honlapon elérhető. 
 
Minden megosztás számít
 
Azért, hogy eljusson a megfelelő személyekhez a felhívás, minden megosztásért hálásak a tulajdonosok. A vállalkozás Facebook oldalán is közzétett bejelentés már sokakat megszólított. Azonban ahhoz, hogy minél többen tudomást szerezzenek erről a segítő lehetőségről, azt kérik, hogy továbbra is osszák a bejegyzésüket.
 
Az felhívásról készült poszt itt található:
 
Fontos viszont, hogy amennyiben sürgősségi szemészeti ellátásra szorul valaki, a hivatalos úton, a 112-es telefonszámon elérhető segélyhívónál jelezze azt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek