2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATA DÖNTÖTT – NE ÁLLAMOSÍTSÁK AZ ÚJPESTI RENDELŐINTÉZETET!

ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATA DÖNTÖTT – NE ÁLLAMOSÍTSÁK AZ ÚJPESTI RENDELŐINTÉZETET!

 Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartott, melyet Déri Tibor polgármester hívott össze. A sürgős döntéshozatalt az indokolta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság március 9-én levelet küldött az önkormányzatnak azzal a kérdéssel, hogy hogyan képzelik el a járóbeteg szakellátás jövőjét fenntartói és feladatellátási szempontból, valamint jelezték a rendelőintézet állami átvételének szándékát.

 

A városvezetés előzetes és határozott álláspontja az volt, hogy a szakrendelőnek Újpest fenntartásában kell maradnia. Az önkormányzat saját erejéből, minden költségvetési évben jelentős forrásokkal támogatja az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet működését, valamint pályázati forrásbevonásokkal is folyamatosan fejleszti a kerület egészségügyi szolgáltatásait. Ide tartozik például az orvosi eszközpark modernizálása, klimatizálás, felújított mozgáscentrum, a megújított honlap, korszerű medikai szoftver, ügyfélfogadó oszlopok felállítása és online időpontfoglalás fejlesztése, stb..

 

A Képviselő-testületnek a teljes városvezetés részéről benyújtott előterjesztés szerint “az államosítási szándék szembe megy azzal a 2019-ben megkötött megállapodással, melyet a kormány a fővárossal kötött annak érdekében, hogy az önkormányzati tulajdonú szakrendelők fejlesztése minél magasabb színvonalon, minél közvetlenebbül, és minél jobban a helyi betegek igényeire reflektálva valósulhasson meg. A plusz forrásokat a kerületi lakosok érdekében kérte az Önkormányzat, nem pedig azért, hogy 3 évvel később a kormány elvegye azokat. Egy központosított modell nem versenyezhet azzal a figyelemmel, amit egy önkormányzat a saját szakrendelőjének szán.”

 

A testület egyhangú döntése értelmében Újpest Önkormányzata továbbra is saját fenntartásban és kezelésben kívánja tartani az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetet, a jogosultságokat nem kívánja átadni az államnak, és felkérte a Képviselő-testület Déri Tibor polgármestert, hogy a döntésről tájékoztassa az Országos Kórházi Főigazgatóságot, valamint a szükség szerinti egyeztetéseket folytassa le.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …