2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Újabb élelmiszerdrágulás jön az árstopok kivezetése miatt – Megkezdődött az Orbán-kormány új megszorító csomagja

Újabb élelmiszerdrágulás jön az árstopok kivezetése miatt – Megkezdődött az Orbán-kormány új megszorító csomagja

A sajtóban megszólaló szakértők szerint az élelmiszer-árstopok kivezetése újabb élelmiszer-dráguláshoz fog vezetni. 5-600 forinttal drágulhat egy kiló csirkemell, vagy egy kiló sertéscomb, míg az étolaj akár 40%-kal is drágulhat egy sor másik termék mellett a kormány döntésének következtében.

Az árstopok kivezetése az egyik első lépése az Orbán-kormány legújabb megszorítócsomagjának, amiben a kormány hozzá fog nyúlni már a családtámogatásokhoz is az erről szóló kormányhatározat szerint.

Az Árnyékkormány szerint tévút, hogy a kormány újabb áremeléseket hajt végre és továbbra is az emberekkel akarja megfizettetni az általa okozott gazdasági és megélhetési válság árát. Orbán Viktor a felelős az orbáni inflációért és azért, hogy Európa legnagyobb élelmiszer-drágulását fizetik a magyarok. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek. Ez vezethet ki minket a válságból, nem az újabb áremelések és nem a családi adókedvezmény, a családi pótlék, az anyasági támogatások és a nagycsaládos kedvezmények megnyirbálása – ahogy azt a kormány tervezi.

dr. Molnár Csaba

Árnyék-kancelláriaminiszter, a DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…