2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Újabb álhírek a Búza téri piacról – Miskolc MJV Önkormányzata megteszi a szükséges jogi lépéseket

Újabb álhírek a Búza téri piacról – Miskolc MJV Önkormányzata megteszi a szükséges jogi lépéseket

Nem történt rendkívüli bérleti díj emelés a Búza téri piacon, így Miskolc MJV Önkormányzata visszautasítja azt a vádat, miszerint – a Miskolc Piac Zrt. kisebbségi tulajdonosaként – igent mondott volna egy ilyen jellegű előterjesztésre.

Megyénk kormánypárti hírportálja tipikus kampányidei hangulatkeltésként hozta le a fenti hírt, amely hemzseg a valótlan állításoktól. Éppen ezért Miskolc MJV Önkormányzata megteszi a szükséges jogi lépéseket az adott médiummal szemben, mint ahogy azt az elmúlt időszakban más alkalommal is megtette, sikerrel.

 

Az elmúlt hetekben kiemelt politikai figyelem irányult a Búza téri piacra, több álhír, pletyka is szárnyra kapott, amelyek közül egy sem bizonyult igaznak. Csakúgy, mint a ma megjelent cikk tartalma. Ugyanis nem bérleti díj emelés történt a Búza téri piacon, hanem a bérlők és a Miskolci Piac Zrt. között már évek óta fennálló és szerződésben foglalt, infláció mértékének automatikus érvényesítése.

 

A KSH által közölt inflációnak megfelelően vált szükségessé a bérleti díj korrekciója, ez eddig minden évben – ahogy az idén is – megtörtént. Az infláció mértéke 2021-ben 5,1 százalékos volt, ezért a 2022-ben ennyivel változtak a díjak. Ez az éves korrekció azonban minden bérleti szerződésben rögzített, így nem érte váratlanul a kereskedőket. Ezek ismeretében mindenki számára világos, hogy nem került sor olyan rendkívüli díjemelésre, amely igényelte volna Miskolc MJV Önkormányzatának, vagy akár a Miskolc Piac Zrt.-nek külön hozzájárulását, döntését.

 

Miskolc MJV vezetése arra kér mindenkit, hogy kicsinyes politikai haszonszerzés miatt ne keltsenek álhíreket, sem a Búza téri piaccal, sem Miskolccal kapcsolatban.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…