2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Tízmilliókkal drágul a lakásvásárlás a CSOK eltörlése miatt – Milyen megszorítások várnak még a családokra a CSOK és a babaváró hitel eltörlése után?

Tízmilliókkal drágul a lakásvásárlás a CSOK eltörlése miatt – Milyen megszorítások várnak még a családokra a CSOK és a babaváró hitel eltörlése után?

Egy hitelekkel foglalkozó pénzügyi portál számolta ki, hogy a CSOK eltörlése több tízmillió forinttal is drágábbá teheti a lakásvásárlásokat a jövőben. Mivel a sok család számára önerőként használható babaváró hitel sem lesz már jövőre, a kormány ezekkel a megszorításokkal a legtöbb magyar család számára megakadályozta az otthonteremtést.

A legtöbb család még csak mérlegelni sem fogja tudni, hogy a CSOK megszűnése után tud-e pusztán banki hitelből, sok 10 millió forinttal drágábban lakást vagy házat venni, hiszen az önerőként használható babaváró hitel is megszűnik a legtöbbek számára. Ezek a megszorítások tehát a legtöbb család számára nem azt jelentik, hogy drágábban fognak saját otthonhoz jutni, hanem hogy nem fognak egyáltalán. És még örülhetnek, ha a kormány nem veszi el tőlük a családi adókedvezményt, a családi pótlékot, az anyasági támogatásokat és a nagycsaládos kedvezményeket. Ugyanis pontosan ez a kormány terve egy kormányhatározat alapján.

A Demokratikus Koalíció elutasítja a kormány családokat érintő megszorításait! A DK szerint itt az ideje, hogy a kormány nyíltan megmondja, milyen családellenes megszorításokat fog még végrehajtani az orbáni inflációnak köszönhető áremelések, valamint a CSOK és a babaváró hitel eltörlése után. DK szerint a családok egyetlen reménye már csak a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány lehet, amely felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek, hogy ne csak álom legyen a saját otthon.”

Ráczné Földi Judit
a DK országgyűlési képviselője

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a DK Facebook-oldalán:https://www.facebook.com/dk365/videos/308364488210186

A videó az alábbi linkről letölthető: https://we.tl/t-tdlEVaEelt

DK Sajtó

13:43 (3 órával ezelőtt)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek