2022. 09. 28. szerda

Vencel
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szomorú hungaricum a „fejlődő” Dél-Borsodból: három hónap, 250 méter, 8 csőtörés

Szomorú hungaricum a „fejlődő” Dél-Borsodból: három hónap, 250 méter, 8 csőtörés

Sajnos ismét minket igazolt az idő, hiszen alig pár héttel azután, hogy a Parlament gazdasági bizottsága lesöpörte a Mi Hazánk költségvetés-módosító javaslatát – amelyben az emődi vízvezeték-hálózat korszerűsítésére szerettünk volna forrást biztosítani – újabb csőtörés keserítette meg az emődiek mindennapjait.

A Vasút út lakói már nem is tudják számon tartani, hogy három hónap alatt a hetedik, vagy a tizedik csőtörés történt-e egy 250 méteres szakaszon. A kért összeg létjogosultsága tehát beigazolódott, viszont beigazolódott az a tény is, hogy sem a fideszes többségű gazdasági bizottságot, sem a térség országgyűlési képviselőjét Tállai Andrást nem érdekli, hogy az emődi emberek sokszor napokon keresztül víz nélkül maradnak.

Mivel úgy tűnik, sem az önkormányzat, sem a Borsodvíz Zrt. nem rendelkezik olyan tőkével, amelyből a közel 50 éves eternit csöveket újakra cserélje, várjuk, hogy a magyar családokat védő kormány, mikor fogja ezeket az áldatlan állapotokat megszüntetni. Továbbá várjuk, hogy Tállai András, aki a kampány során sokszor dicsekedett azzal, hogy ő hatással van a központi költségvetésre és, hogy többször sikerült forrást intéznie – véleményünk szerint többnyire fölösleges – beruházásokra, mikor veti be végre lobbierejét, hogy Emőd is része lehessen az általa oly sokszor említett fejlődő Dél-Borsodnak és a több éves kampányígéretek helyett, a több éves problémák megoldódjanak.

Szajlai János, a Mi Hazánk Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek