2024. 02. 23. péntek

Alfréd
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Mi Hazánk: Szintet lépett a kormány “oltáskampánya”, csak a munkáltatók lelkiismeretében és józan eszében bízhatunk

Mi Hazánk: Szintet lépett a kormány “oltáskampánya”, csak a munkáltatók lelkiismeretében és józan eszében bízhatunk

Elfogadhatatlannak tartjuk a kormánynak azt a rendeletét, mely alapján november elsejétől a munkáltatók kötelezhetik a munkavállalókat a koronavírus elleni védőoltás felvételére.
A rendelet úgy fogalmaz: „a  cégek és vállalkozások jogot kapjanak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás felvételét a foglalkoztatottak számára, ha ezt szükségesnek látják az ott dolgozók biztonsága érdekében.” Mi azt mondjuk, hogy a kormány sunyi módon ki akar bújni a felelősségvállalás alól, áthárítva azt a munkáltatókra akár a munkahelyek elvesztése, akár az erőltetett oltás következményeit, mellékhatásait nézzük.

A vakcinák kötelezővé tétele helyett inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után! Látható, hogy az oltási hajlandóság megtorpant az országban az eddigi hatmillió beoltott ember után – akik közül szintén sokan, valamilyen kényszerítés hatására vették fel az oltást – már nem nagyon akar senki oltakozni. Láthatjuk azt is, hogy hová vezethet egy ilyen kényszerítő intézkedés, hiszen egy hónapja megtették az egészségügyi dolgozókkal. Ennek eredményeként a Borsod megyei központi kórházból több mint 150 dolgozót küldtek el olyankor, amikor egyetlen ember hiányát is megérzi az egyébként is létszámhiánnyal küzdő egészségügy. De nem csak az egészségügy, hanem szinte minden terület bajba kerülhet, ha a kötelező oltás erőltetése miatt több ezer munkavállalónak felmondanak, hiszen a szakképzett, dolgozni akaró emberekre mindenhol szükség van.

A Mi Hazánk Mozgalom bízik a munkáltatók lelkiismeretében és józan eszében, és támogatunk minden munkáltatót, aki nem vezeti be a kötelező oltást. Egyedüli pártként tiltakozunk az ellen, hogy a becsületesen dolgozó embereket a munkahelyük elvesztésével zsarolják és kötelezzék egy kísérleti vakcina felvételére. A tiltakozásunknak hangot adunk november 20-án az Alkotmánybíróság elé szervezett tüntetésen is, illetve a Mi Hazánk jogi kabinetje közzétette a párt honlapján az Alkotmánybírósághoz benyújtható beadványmintát.

Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök, a párt országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…