2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szijjártó Péter: Magyarországra nem teheti be a lábát illegális bevándorló

Szijjártó Péter: Magyarországra nem teheti be a lábát illegális bevándorló

„Amíg mi kormányzunk, illegális bevándorló Magyarországra nem teheti be a lábát” – ezt ígérte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében megosztotta Tucker Carlsonnak, az amerikai FOX News műsorvezetőjének rövid videóját a témában. Tucker Carlson budapesti bejelentkezésében kiemelte: Orbán Viktor, Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnöke 2015-ben azt mondta: „nem hagyjuk, hogy a tízmilliós nemzetünket örökre megváltoztassák olyan emberek, akiket mi nem hívtunk ide, de akik mégis idejönnek illegálisan”. Orbán Viktor – mint a műsorvezető kifejtette – „óriási nemzetközi nyomás közepette” nemet mondott, falat épített. Ez a déli határon épített „fal” – mint Tucker Carlson kiemelte – „gyakorlatilag véget vetett az országba irányuló illegális bevándorlásnak”. A műsorvezető – aki maga is ellátogatott a déli határra – megjegyezte: szembesült azzal, hogy nem is fal épült Magyarország határán, hanem egy egyszerű drótkerítés. Kitért arra is, hogy ennek a „falnak” a környezete teljesen rendezett volt. Nem voltak szemétkupacok, nem volt emberi szenvedés. Annyit tapasztaltak, hogy „nem lehet illegálisan Magyarországra jönni” – emelte ki Tucker Carlson. Azt is elmondta, hogy amikor a déli határon járt, éppen két Szíriából érkező migránst fogtak el a hatóságok, akik végig udvariasan bántak velük, végül visszakísérték őket Szerbiába. Ezt a műsorvezető úgy kommentálta: „ez egy igazi ország, vannak törvényeik”, ez pedig „működik”. Tucker Carlson úgy értékelt, mindehhez csak akaratra van szükség. Az amerikai műsorvezető úgy vélekedett, Magyarországnak a „nemzet megsemmisülését” elkerülő lépései példát jelentenek nem csak Európa, hanem az egész világ, a Nyugat számára. (MTI)

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…