2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Svájci-Magyar Együttműködési Program

Kétoldalú keretmegállapodást írt alá immár második alkalommal a svájci és a magyar állam a Svájci-Magyar Egészségügyi Fórum keretében, amelynek értelmében nemzeti társfinanszírozással 40 milliárd forint válik elérhetővé a következő tíz évben mindenekelőtt hazánk gazdasági növekedését, a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatását, a környezetvédelmet és az egészségügy fejlesztését célzó projektekre.

A hivatalos ceremónián a két országot Jean-Francois Paroz svájci nagykövet és Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter képviselte. A megállapodás részeként támogatják az Országos Mentőszolgálatot egy elsősegélynyújtást oktató hálózat létrehozásában, a Belügyminisztérium pedig a hospice- és palliatív ellátások országos szintű fejlesztéséhez kap támogatást. A Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara szervezésében, a Roche és a Novartis Hungária támogatásával megvalósuló egészégügyi fórumon a fenntartható egészségügy és az egészségügyi innováció kérdései kerültek terítékre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…