2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Rónai Sándor: A Pegasus-bizottság magyarországi látogatását kezdeményezzük – Orbánék visszaélései nem maradhatnak következmények nélkül

Rónai Sándor: A Pegasus-bizottság magyarországi látogatását kezdeményezzük – Orbánék visszaélései nem maradhatnak következmények nélkül

Kedden hivatalosan is megalakult az Európai Parlament Pegasus-bizottsága, és már az első ülésen világossá vált, hogy nem fog következmények nélkül maradni az ártatlan civilek, újságírók, üzletemberek, politikusok illegális megfigyelése és lehallgatása.

Ezentúl egyetlen európai kormány sem figyeltetheti politikai riválisait terroristák ellen kifejlesztett kémszoftverekkel, így a magyar és a lengyel kormány sem menekülhet a felelősség elől. A következő hónapokban a bizottság feladata lesz, hogy a kémszoftverrel kapcsolatos összes európai visszaélést, így a magyar kormányhoz köthető törvénytelenségeket is kivizsgálja.

A DK Európai Parlamenti képviselőjeként és a Pegasus-vizsgalóbizottság első alelnökeként ezért is kezdeményezem, hogy a bizottság minél hamarabb látogasson el Magyarországra, tájékozódjon személyesen a Pegasus-botrány magyar szálai kapcsán. A bizottság kötelessége, hogy meghallgassa és igazmondásra bírja a Pegasus-botrány elsőszámú kormányzati felelősét, Varga Judit igazságügyi minisztert, akinek közvetlen beosztottjai hagyták jóvá az illegális megfigyeléseket. A DK szerint a bizottság hatékony fellépése és az EU egységes szabályozása egyértelmű üzenetet fog küldeni Orbán Viktor kormányának: Magyarországon soha többé nem figyeltethetik meg a velük egyet nem értő ártatlan tömegeket!

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az EP Pegasus-bizottságának első alelnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek