2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Reakció Gulyás Gergely bejelentésére – Árnyékkormány: Nem elég a miniszterek lemondása, minden fideszest távol kell tartani az egyetemek vezetésétől az Erasmus-ösztöndíjak újraindításához

Reakció Gulyás Gergely bejelentésére – Árnyékkormány: Nem elég a miniszterek lemondása, minden fideszest távol kell tartani az egyetemek vezetésétől az Erasmus-ösztöndíjak újraindításához

Elképesztő cinizmusról tett tanúbizonyságot a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki bejelentése, hogy a milliókat kereső fideszes miniszterek nagy kegyesen lemondanak a további milliós fizetésekkel járó állásaikról az egyetemi alapítványok kuratóriumaiban.

Nem emiatt függesztették fel ugyanis a magyar hallgatóknak járó Erasmus-ösztöndíjakat, hanem azért, mert az egyetemek élén más fideszes politikusok és hivatalnokok továbbra is pozíciót kaphatnak.

Az Árnyékkormány szerint nem elegendő a fideszes miniszterek lemondása az egyetemek éléről, hanem szigorítani kell az összeférhetetlenségi szabályokat az egyetemi alapítványok esetében. Ezért az Orbán-kormánynak el kell fogadnia az Árnyékkormány kérésére a parlament elé benyújtott törvénymódosítást, amely kizárná az egyetemi kuratóriumokból és a felügyelőbizottságokból az összes politikust, állami és önkormányzati vezetőt, illetve a politikához kötődő egyéb megbízottakat, ezek családtagjait, valamint a velük gazdasági érdekközösségben lévőket. Az Orbán-kormány nem játszadozhat tovább a magyar diákok jövőjével, mert az Európai Unió által nyújtott Erasmus-ösztöndíjak újraindításához távol kell tartani az egyetemektől minden egyes fideszes politikust, köztisztviselőt és azok rokonait. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a diákok újra Erasmus-ösztöndíjhoz jussanak.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek