2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Összefogás a megszorult nagycsaládosokért

Évek óta segíti elhivatottan Perczel Tímea, a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete Elnökeként a XV. kerületben élő családokat, akiknek a pandémia miatt most még kiélezettebb a helyzetük, mint korábban. Néhány családban a keresőt veszítették el a Covid miatt, máshol meg a szülő vesztette el a munkáját – ilyenkor nem elég, hogy a tragédiával is szembe kell nézni, sok esetben a megélhetési gondokra sincs megoldás, tehát nagyon is elkél a támogatás.

Perczel Tímea az egyesület élén fáradhatatlanul szervezi meg csapatával, hogyan gondoskodnak 250 család 689 családtagjáról, teszi mindezt karitatív módon, a munkája mellett, úgy, hogy egyedülálló anyukaként két fiúgyermeket nevel. Persze nemcsak nagycsaládosoknak segítenek az Egyesülettel a mindennapokban és a felemelkedésben, hanem gyermekeiket egyedül nevelőknek, időseknek, fiataloknak is, és a kerület határain túlról érkező segítségkérésre sem mondanak nemet. Ahogy a pandémia miatt növekszik a rászorulók száma, úgy szerencsére folyamatosan nő a tagságuk is: sok önkéntes, civil szervezet, cég és magánszemély is segíti munkájukat. A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületétől a Pizza Kingen át a helyi önkéntes anyukákig széles a skálája a támogatóknak, ez is mutatja, hogy bárki segíthet a bajba jutottaknak, és Perczel Tímea kiváló példát mutat Egyesületével az összefogásra.

Egész évben folytatnak szociális tanácsadást, tájékoztatást az igénybe vehető segélyezési lehetőségekről, folyamatosan tartják a kapcsolatot a családokkal, tanfolyamokat biztosítanak szülőknek amelyeken szakmát tanulhatnak, segítenek kérelmek, beadványok benyújtásában, minden nap osztanak élelmiszert, havonta pedig ruhát. Arra is volt kapacitásuk a karitatív tevékenységek mellett, hogy elültessenek 225 cserjét, továbbá még szemétszedésben is részt vesznek. Aki azt gondolná, ennyi segítségre csak angyalok lehetnek képesek, meg fog lepődni azon, hogy mennyi szórakoztató, kreatív programot is biztosítanak rendszeresen a szárnyaik alatt lévő 360 gyermek számára!
A számos vidéki táborozás és napközistábor-lehetőség mellett elvitték a kicsiket a Fővárosi Állatkertbe, a Nagycirkuszba, volt gyereknap, majális, gyöngyfűzés, óriáskerekezés, aquapark, különféle sportesemények, főzőverseny, piknikezés, vízipisztolycsata, tánc kihívás, játszóház, gyerekklub, mozi, kirándulás, ingyenes étterem, fodrász, szezonális ünnepségek.

Munkájukat egyházak is segítik, úgy mint a Magyar Református Szeretetszolgálat, vagy a Fészek Keresztény Közösség. Egyik rendszeres kiemelkedő támogatójuk a Baptista Szeretetszolgálat, amelynek segítségével rengeteg élményt nyújtanak a gyerkőcöknek: nemrégiben luxuslimuzinnal szállítottak végig Budapesten Covid miatt árván vagy félárván maradt, továbbá rászorulóvá vált gyermekeket. A feledhetetlen élményt a Hősök terén egy pizzapartival zárták. Rendszeres támogatóik még a Szcientológia Önkéntes Lelkészek is, akiktől tartós élelmiszert szoktak kapni, bár legutóbbi pár alkalommal ruhát, cipőt és gyerekjátékokat tartalmazó rakománnyal érkeztek, hogy a táborozás után se szenvedjenek hiányt a gyerekek és a családok.

A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete így mutat példát összefogásból, törődésből, és szüntelenül gondoskodik azok sokaságáról, akik önhibájukon kívül kerültek bajba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek