2023. 09. 27. szerda

Adalbert
1 EUR 391 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Országos iskolatáska-gyűjtés rászoruló gyerekek megsegítésére

Országos iskolatáska-gyűjtés rászoruló gyerekek megsegítésére

Július-augusztusban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain, augusztus 21. és szeptember 8. között pedig az ország minden általános iskolájában gyűjtenek használt iskolatáskákat rászoruló gyerekeknek a „Mosolytáska” akcióban.

A szeretetszolgálat a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskák felajánlását kéri; a hátizsákokat megtisztítva üresen vagy az év során megmaradt, de nem használt tanszerekkel megtöltve lehet leadni. A felajánlást személyesebbé tehetik a gyerekek, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet írnak a táska leendő gazdájának.

A szervezők törekvése szerint a gyűjtés arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás – a pénzügyi tudatossághoz és a környezetvédelemhez hasonlóan – természetes része legyen az életüknek.

Aki támogatná az akciót, de már kinőtt az „iskolatáskás korból”, a táska árát felajánlhatja a [https://adomanyozz.hu/gyujtes/mosolytaska23 oldalon](https://adomanyozz.hu/gyujtes/mosolytaska23 oldalon). Az összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat iskolakezdő csomagot állít össze rászoruló gyerekek számára.

A legszegényebb családok gyermekei támogatására harmadik alkalommal szervezi meg nyári iskolatáska-gyűjtését a Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek