2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Országos iskolatáska-gyűjtés rászoruló gyerekek megsegítésére

Országos iskolatáska-gyűjtés rászoruló gyerekek megsegítésére

Július-augusztusban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain, augusztus 21. és szeptember 8. között pedig az ország minden általános iskolájában gyűjtenek használt iskolatáskákat rászoruló gyerekeknek a „Mosolytáska” akcióban.

A szeretetszolgálat a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskák felajánlását kéri; a hátizsákokat megtisztítva üresen vagy az év során megmaradt, de nem használt tanszerekkel megtöltve lehet leadni. A felajánlást személyesebbé tehetik a gyerekek, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet írnak a táska leendő gazdájának.

A szervezők törekvése szerint a gyűjtés arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás – a pénzügyi tudatossághoz és a környezetvédelemhez hasonlóan – természetes része legyen az életüknek.

Aki támogatná az akciót, de már kinőtt az „iskolatáskás korból”, a táska árát felajánlhatja a [https://adomanyozz.hu/gyujtes/mosolytaska23 oldalon](https://adomanyozz.hu/gyujtes/mosolytaska23 oldalon). Az összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat iskolakezdő csomagot állít össze rászoruló gyerekek számára.

A legszegényebb családok gyermekei támogatására harmadik alkalommal szervezi meg nyári iskolatáska-gyűjtését a Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…