2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Orosz-ukrán háború – A DK az ellenzéki pártokkal közösen az országgyűlés azonnali összehívását kezdeményezi

Orosz-ukrán háború – A DK az ellenzéki pártokkal közösen az országgyűlés azonnali összehívását kezdeményezi

Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke a bizottsági ülés után sajtótájékoztatón számolt be a bizottsági ülésen történtekről. A DK frakcióvezető-helyettese elmondta: az orosz-ukrán háborúval és az elmúlt 24 óra eseményeivel kapcsolatban tájékoztatást kért Kósa Lajostól, a Bizottság elnökétől a magyar honvédséget és a magyar emberek biztonságát érintő kormányzati döntésekről. 

A DK politikusa elmondta: Orbán Viktor a kialakult helyzetet is az ellenzékkel szembeni hazugságkampányára használta fel. Ma reggelre a kormányzat a koronavírus-járványról informálódni vágyó emberek címlistájára küldött levelet, amelyben folyamatos valótlanságokat állít. Orbán egy háború közepén a választások tisztességét sértő, hazug és etikátlan kampányfogásokkal van elfoglalva, amivel a DK szerint a Nemzeti Választási Bizottságnak is foglalkoznia kellene. A DK felháborítónak tartja, hogy Orbán választási hazugságokkal trükközik, ahelyett, hogy a magyar emberek biztonságát érintő kérdésekre válaszolna.

A DK ezért az ellenzéki pártokkal közösen az országgyűlés azonnali összehívását kezdeményezi – tette hozzá Vadai Ágnes. Orbánnak a parlamentben kell beszámolnia arról, hogyan fogja a magyar emberek biztonságát garantálni? Milyen lépéseket tervez a háború elől menekülő kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítésére? Miért nem függeszti fel a Paks2 beruházás és az orosz vakcinagyár építését? Ezekre a kérdésekre egy felelős miniszterelnöknek a parlament előtt kell felelnie! – jelentette ki a DK alelnöke.

Vadai Ágnes sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:

https://www.facebook.com/dk365/videos/5167996226573516

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek