2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

NAV KÖFOP-projekt – túl a harmadik mérföldkövön

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével és 5,137 milliárd forint intézményi forrás felhasználásával fejleszti szolgáltatásait.

A Széchenyi 2020 program révén a következő években megújulnak az ügyfeleket segítő egyes szolgáltatások és online megoldások. A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program keretében megvalósuló KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” kiemelt projekt célja az adóügyekkel kapcsolatos papírmunka csökkentése, valamint az ügyintézés egyszerűsítése az ügyfelek és az ügyintézők számára.

A 2023. június 29-ig létrejövő fejlesztések a NAV adó-, jövedéki, felszámolási és végrehajtási, valamint bűnügyi tevékenységeihez kapcsolódnak. A projekt 9,331 milliárd forint európai uniós támogatással, összesen hat mérföldkőben és négy fő fejlesztési céllal valósul meg. Ezek a célok az ügyfélkapcsolati rendszerek fejlesztése, a kkv-szolgáltatások fejlesztése, az adatpiac és publikációs felület kialakítása, valamint a végrehajtási eljárások korszerűsítése.

 

A projekt harmadik mérföldköve 2021. szeptember 28-án lezárult és a mérföldkőben megvalósult a Bűnügyi Adatpiac és PEI Publikációs Felület kialakítása.

 

A Bűnügyi Adatpiac fejlesztés eredményeképpen a többszörös lekérdezések száma csökken, így a bűnügyi elemzők munkájának adminisztratív terhei is jelentősen mérséklődnek. A bonyolult, személyi és tárgyi összefonódásokkal bíró bűncselekményeknél nélkülözhetetlen az elkövetői kör kapcsolatrendszerének vizsgálata. A hálózatkutatási módszerek segítségével a nagyobb bűnszervezetek kapcsolati hálózatai is feltérképezhetővé válnak.

 

A NAV a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet szolgáló hazai rendszerek hatékonyságának nyomon követhetőségét szolgáló átfogó statisztikákat publikál. A bejelentések eredményességéről és az eredményességet előmozdító javaslatokról az érintetteket is tájékoztatja.

A jelenlegi ügyviteli folyamat felgyorsul, mivel a felület a Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda (PEI) munkatársainak támogatást nyújt a kommunikációs feladatok ellátásához és biztosítja a felhasználók közötti kapcsolattartáshoz szükséges eszközöket is.

 

A fejlesztéssel megvalósult egy komplex lekérdezési lehetőségeket biztosító felület és egy könnyen használható adatvizualizációs felület, hogy az informatikai ismeretekkel nem rendelkező nyomozók, bűnügyi elemzők a komplex adathalmazokban rejlő kapcsolatokat egyszerűen és gyorsan azonosíthassák. Így az elemzők megfelelő időben, a megfelelő információkkal képesek támogatni a bűnüldözői és felderítő tevékenységet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…