2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Nagy sikerrel zárult a Képző jótékonysági aukciója és online adományozása

Nagy sikerrel zárult a Képző jótékonysági aukciója és online adományozása

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ 2023. márciusában indított online adománygyűjtést, majd 2023. április 21-én élő jótékonysági aukciót szervezett a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére. A jótékonysági adományozásra és az aukcióra a Képzőművészeti Egyetem oktatói és hallgatói ajánlották felalkotásaikat. Az adományozáson és az aukción összesen 39 alkotás kelt el, 6.181.000 Ft értékben.

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem 150 éves történetében először kérte fel oktatóit és hallgatóit, hogy alkotásaik felajánlásával jótékony célokat támogassanak. A jótékonysági adományozáson és az élő aukción az érdeklődők a kortárs művészeti alkotások széles és színes palettájával találkozhattak. A hallgatók mellett több elismert, a Képzőművészeti Egyetemen oktató művész is felajánlotta munkáját.

 

Az április 21-i aukción 31 tétel kelt el, a legmagasabb licit értéke 450.000 Ft volt. Három alkotás talált gazdára a legmagasabb liciten: Felsmann Tamás: STUD. ARCH. {STUDIOSUS ARCHITECTURAE} NO. 311., Friedrich Barnabás: Fák alatt és Csapó Dóra Gabriella: Játszótér 0.1 c. munkái.

 

A jótékonysági aukció házigazdái Bálint Antónia és Gundel Takács Gábor voltak, az eseményt felvezető koncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói működtek közre, az állófogadás vendégei a Takler pincészet borait kóstolhatták. A jótékony célt támogatandó, valamennyien pro bono járultak hozzá az eseményhez.

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem által szervezett élő jótékonysági aukción és online adományozáson befolyt teljes összeg a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségén  keresztül jut el a Török Köztársaság Belügyminisztériumának Katasztrófa- és Veszélyhelyzet Kezelési Elnökségéhez, akik a helyi segítőakciókat koordinálják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…