2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • MOMENTUM – 66 MILLIÁRD FORINTTAL TÖBBET KELL FIZETNIE A CSALÁDOKNAK

MOMENTUM – 66 MILLIÁRD FORINTTAL TÖBBET KELL FIZETNIE A CSALÁDOKNAK

„Nagyjából 10 nap múlva több százezer család megkapja az első olyan rezsiszámláját, amin akár a korábbi összeg többszöröse is szerepelhet befizetendő összegként hívta fel a figyelmet Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

Ezért a Momentum tájékoztató országjárásra indul a küszöbön álló megélhetési és szociális válsággal kapcsolatban.

 

Gelencsér szerint a kormány felelőtlen politikája, felkészületlensége és korrupciója vezetett oda, hogy havonta 66 milliárd forinttal többet kell fizetnie lakosságnak, mint eddig. A Momentum elnöke szerint a Fidesz-KDNP-t csak a választási győzelmük érdekelték és az hidegen hagyta a kormánypártokat, hogy ennek következtében háztartások milliói szembesülnek majd megélhetési gondokkal.

 

„Találkozóra hívjuk a rezsi-károsultakat és ellátogatunk az ország minden szegletébe, ahol elmondjuk, hogy a Fidesz-KDNP kormány a felelős a kialakult helyzetért és bemutatjuk a Momentum megoldásait.” – jelentette be a Momentum elnöke, hogy pártja ezért országjárásra indul a pártja.

 

Ezeken a találkozókon energetikai szakemberekkel és tanácsadókkal együtt vesznek részt a Momentum politikusai és aktivistái, hogy szakmai segítséget nyújthassanak az embereknek az előttük álló nehéz hónapokra, ha már a kormány nem hajlandó segíteni.

Gelencsér Ferenc elmondta, hogy a Momentumnak már van egy 3+1-es rezsimentőcsomagja, valamint hogy a párt igyekszik Parlamenten belül és kívül is érdemi segítséget nyújtani az embereknek.

 

Ehhez kapcsolódik, hogy Újpest önkormányzata szociális alapon nyújt segítséget azoknak, akik a megnövekedett rezsiárak következtében nehéz helyzetbe kerülnek – ezt Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere jelentette be.

 

„A napokban kerül az illetékes bizottságok, a héten pedig képviselőtestület elé Perneczky László alpolgármester előterjesztése, amely alapján a megnövekedett fogyasztási időszakban (november 1.-április 30.) a rászorulóknak támogatást ad a helyi önkormányzat.

 

A támogatás keretein belül mindazok kaphatnak segítséget, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem több, mint 119 700 Ft. Ez egy kétgyermekes család esetében 478 800.-, egy háromgyermekes esetében pedig 598 500.- forintos nettó családi jövedelmet jelent.

 

„A rezsitámogatás mértéke jövedelmi helyzettől függően havi 10-16 000 Ft között változik. Aki a támogatott körön belül jobban keres, az kevesebbet kap, akinek kisebb a jövedelme, az többet – azonban ez, ha megszavazza az önkormányzat, csak a Momentum vezette Budapest IV. kerületében lesz érvényes.

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …