2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Molnár Gyula: Újra benyújtom az alaptörvény módosításomat, hogy az államfő személyéről a kormányváltás után dönthessünk!

Molnár Gyula: Újra benyújtom az alaptörvény módosításomat, hogy az államfő személyéről a kormányváltás után dönthessünk!

Az Orbán-kormány arra készül, hogy hetekkel a kormányváltás előtt 5 évre válasszon új köztársasági elnököt Áder János helyére.

A mai hírek szerint ez Trócsányi László lehet, de korábban Kövér László neve is felmerült. Orbán Viktor 5 évre akarja bebetonozni egy pártkatonáját a legmagasabb közjogi pozícióba, az államfői székbe, mielőtt a magyarok ítéletet mondhatnának róla és rendszeréről. Ez egyenlő a választói akarat, a magyarok még meg sem született döntésének semmibevételével.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rendszernek semmi köze nem lehet ahhoz, hogy ki lesz a köztársasági elnök az Orbán-rendszer bukása után. Éppen ezért újra benyújtom azt az alaptörvény módosításomat, amely lehetővé teszi, hogy az államfő személyéről már a kormányváltás után döntsünk. Látjuk, hogy minél közelebb vagyunk a jövő évi országgyűlési választáshoz, Orbán Viktor egyre görcsösebben ragaszkodik a hatalomhoz. Biztosan szívesen megírná jó előre a következő 4 év lopásra szánt közbeszerzéseit, és megrendelné a következő száz stadiont is, ha tehetné. De nem teheti meg, ahogy nem dönthet a következő 5 év köztársasági elnökéről sem.

Molnár Gyula

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 18. sz. választókerületében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…