2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Miskolc előre menekül! – A nehézségek ellenére is előremutató költségvetés készül 2023-ra

Miskolc előre menekül! – A nehézségek ellenére is előremutató költségvetés készül 2023-ra

A miskolci Fidesz-KDNP frakciót is egyeztetésre hívta Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere a 2023-as költségvetés tervezése kapcsán, lehetőséget adva a valódi, konstruktív közös munkára a drasztikus áremelkedések, a rekordinfláció és a rezsidíj-robbanás miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet kezeléséhez.

 

Bár a város a pályázati lehetőségeknek köszönhetőn összesen mintegy 18 milliárd forintnyi fejlesztéssel tervez az idén, a már említett, jól ismert, és az ország szinte valamennyi települését sújtó nehézségek miatt így is csaknem Miskolc éves költségvetésének a fele hiányzik a 2023-ra rendelkezésre álló forrásokból.

 

A kormányzat ugyan nemrégiben 1,2 milliárdos hozzájárulást jelentett be Miskolc számára, ezt azonban gyakorlatilag teljes egészében el is viszi az ugyancsak a kormányzat által megemelt, a miskolci önkormányzat által az államnak fizetendő szolidaritási hozzájárulás. Így a kormányzat tulajdonképpen el is vette az egyik kezével azt, amit a másikkal adott.

 

Miskolc város vezetése és az önkormányzat szakemberei éppen ezért egy takarékos, de előremutató költségvetés összeállításán dolgoznak, ehhez már bekérték a városi cégek és intézmények finanszírozási igényeit is, és mára jól látszik, hogy a város megszokott, normális működéséhez körülbelül 30 milliárd forint hiányzik.

 

Miskolc azonban nem adja fel, a város működik és a szakemberek továbbra is megtesznek mindent a működőképesség megóvásáért. Miskolc előre menekül!

Ezért is van szükség a jelenleg is zajló nagyon nehéz és felelősségteljes költségvetési tervezési munkára, és az abban való felelősségteljes részvételre – amelyre most ismét lehetőséget kínál Veres Pál polgármester a Fidesz-KDNP miskolci képviselőinek is.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…