2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Mire nyújt fedezetet egy jó lakásbiztosítás?

A magyar lakosság nagy része egyetért abban, hogy lakásbiztosításra igenis nagy szükség van, enélkül túl sok felesleges rizikót vállalunk magunkra. A megfelelő lakásbiztosítás kiválasztása viszont egyáltalán nem egyszerű feladat. Számtalan csomag és kiegészítő közül lehet választani, de sok esetben nem vagyunk teljes mértékig tisztában ezeknek a jelentésével. Ennek tisztázására szolgál a következő cikk is.

Alap fedezetek

Vannak olyan biztosítási elemek, amik minden biztosításban benne vannak attól függetlenül, hogy melyik biztosítónál kötjük a szerződést. Ilyenek a tűz, a villámcsapás, a robbanáskár vagy az idegen jármű ütközése miatt bekövetkező károk.

Neked megvan már a házad vagy lakásod védelmét szolgáló csomagod? Köss online lakásbiztosítást, hogy letudhasd az ezzel járó stresszt, és biztonságban tudhasd otthonodat a mindennapok során!

Kiegészítő lehetőségek: vízkár

Az alapkárokon kívül számtalan lehetőségünk van arra, hogy különböző kiegészítéseket tehessünk a biztosításunkba. Ezek közé tartoznak a különböző vizes károk is, amik eltérő forrásból származnak.

Beszélhetünk például nagyobb esőzés, lezúduló csapadék miatti beázásról. Ez egyrészt bekövetkezhet a tetőzet elöregedéséből kifolyólag is, vagy amiatt is, hogy önhibánkból nyitva hagytuk a nyílászárókat, és egy váratlan nyári zápor során felázik a fal vagy a padlóburkolat.

Vizes kárnak számít az is, mégis külön kategória, ha a vizesblokkokban valamilyen meghibásodás, például csőtörés miatt áznak a burkolatok, vagy a hiba feltárása során bontási munkálatokat kell végezni. Ezekre az eseményekre is lehet biztosítani az otthonodat az egyes kiegészítéseken keresztül az alapfedezetek mellett.

Üvegtörés

Az üvegtörés vonatkozhat egyrészt a különböző nyílászárókba épített üvegfelületek épségére, de ezenfelül megkülönböztetünk speciális üveg kategóriát is, mint amilyenek a kandalló, a zuhanykabin, a sütő vagy a villanytűzhely beépített üvegelemei.

Betörés és besurranás közti különbségek

Általában hajlamosak vagyunk fejben összemosni a kettőt, mégis teljesen más biztosítási kategóriába esnek. A betörésnek többségében jól látható nyomai vannak, mivel a betörőnek a zárt ingatlanba kell bejutnia.

Ettől eltér a besurranás esete, amikor is egy véletlenül nyitva felejtett ajtón/ablakon keresztül jut be a tettes a lakásba. Érdemes annak is figyelmet szentelni, hogy a biztosítási kiegészítő milyen eseményekre fizet térítést. Csak a bejutás során károsított és eltulajdonított tárgyak értékéig, vagy esetleg a kutatás során károsított értéktárgyak értéke is térítésre kerül? Ilyenek lehetnek például a kiszaggatott huzatok, kárpitok vagy a feldöntött és széttört bútordarabok.

Bármilyen biztosítás mellett is teszed le végül a voksodat, fontos, hogy mindig olyan kiegészítőket válogass bele, amiknek látod létjogosultságát, hogy bekövetkezhet a mindennapok során, és így meg tud nyugtatni a biztosítás megléte./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…