2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Mindenki napja: amikor a jótékonyság és a kikapcsolódás találkoznak 

Mindenki napja: amikor a jótékonyság és a kikapcsolódás találkoznak 

A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete évek óta megrendezi tavasz végén a Gyermeknappal egybekötött Apák napját, melyet igen találóan a Mindenki napjának neveztek el.

Találóan azért is, mert igaz, az egyesület nevében a nagycsaládosok támogatása szerepel, de sosem tesznek különbséget rászoruló és rászoruló között. Bárkit támogatnak, aki a bajban hozzájuk fordul segítségért, legyen az nagy- vagy kiscsaládos, egyedülálló, idős, fiatal, nem számít: segítenek! Újpalotán, vagy akár a kerületükön túl is – politikai, vallási, társadalmi hovatartozásra való tekintet nélkül.

 

Továbbá azért is találó a Mindenki napja elnevezés, mert segítséget ugyanígy mindenkitől elfogadnak. Ez alkalommal is számos egyház és civil szervezet tudott összefogni, hogy a kerületi rászorulóknak legyen egy felejthetetlen, szórakozással teli, aktív napjuk. Egy olyan napjuk, amikor kicsiknek és nagyoknak egyaránt kijutott a programokból és a finomságokból is.

 

Volt itt gyermektánc- és sport bemutató, ugrálóvár, trambulin, henna- és csillámtetoválás. A Palota Tehetségfejlesztő központ sakk-, kártya- és társasjátékokkal fejben mozgatta meg a gyerekeket. Lehetett gyakorolni az újjáélesztést a XV. kerületi Vöröskereszt sátránál, meg lehetett tekinteni a rendőrség és mentők járműveit, az Újpesti Önkéntes Tűzoltóság pedig nemcsak megmutatta a járműveit, hanem még a tűzoltást is kipróbálhatták a gyerekek, persze igazi tűz nélkül.

 

Az egyesület fasírtot készített a jelenlévőknek, a szcientológia önkéntes lelkészek pedig – mint minden évben – most is a legtöbb gyerek kedvencét, bolognai spagettit készítettek egy hatalmas bográcsban. Az önkéntes lelkészek ezen felül ruhákat, kozmetikumokat, pelenkákat és játékokat hoztak adományként. Plüssjátékokból további szervezetek is biztosítottak bőségesen, így a gyerekek szabadon választhattak maguknak játékokat.

 

Az Apák napjára tekintettel az apukák különféle versenyeken mérettethették meg magukat, ilyen volt például a pelenkázás, borotválás és a sminkelés is, csak hogy néhányat említsünk a programok kavalkádjából. A lényeg az, hogy minden korosztály kikapcsolódhatott, játszhatott, és megfeledkezhetett a gondjairól, méghozzá a sok-sok szervezet és magánszemély összefogásának és adományainak köszönhetően térítésmentesen.

 

A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete ismét demonstrálta, hogy bár sokan nehéz időket élnek meg, és anyagi gondokkal küzdenek, odafigyeléssel, kreativitással, és főleg összefogással boldoggá tehetünk másokat, és igenis kijár az ünneplés és felhőtlen szórakozás mindenkinek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…