2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Miért célterülete az építési és bontási hulladéknak az utóbbi években Pereces és környezete?

Miért célterülete az építési és bontási hulladéknak az utóbbi években Pereces és környezete?

Fel kell tennünk a kérdést miért célterülete az építési, bontási hulladéknak az utóbbi években Pereces és környezete? Jelenleg a Bertalan utca melletti területre tesznek le feltöltés céljával bontási törmeléket. Az anyag a perecesi és a bányászdombi városrészek csapadékvíz-elvezetés építkezés kapcsán keletkezett bontási törmeléket és földet tartalmazza. Kérdésemre kiderült mindez a város tudtával, engedélyével történik, városi telkekre. Csakhogy jegyző úr levele szerint, idézem: „A deponált föld törmelékmentesítésre, és a területen elterítésre kerül.”
Sajnos a helyszínen jól látszik, hogy betontól kezdve műanyagig mindent tartalmaz, a törmelékmentesítés pedig elmarad. Az utóbbi években nem ez az egyetlen eset, néhány évvel ezelőtt, a Kisvasút felújítása kapcsán a felszedett sínpálya anyagát hordták teherautószámra a perecesi erdőbe. Mikor ezt jeleztem és nyilvánosságra hoztam a szállítás leállt, de az addig kihordott anyag a mai napig az erdőben van. Éppen ezért, a Bertalan utcai eset kapcsán tegnap írásban jeleztem jegyző úrnak, hogy a törmelékmentesítés nem történik meg, illetve az alábbi kérdésekre kértem választ:
1. Készült-e a projekt kapcsán hulladéknapló?
2. Ha igen, abban rögzítésre került-e a kitermelt hulladék mennyisége? Mennyi volt az?
3. A kitermelt hulladékból legalább becslésre került-e a kitermelt betontörmelék mennyisége?
4. Amennyiben az Önök által leírt munkafolyamatok végbementek, akkor mennyi betontörmelék került leadásra? Készült-e arról átadás-átvételi jegyzék?
5. Kinek a felelőssége volt a keletkezett hulladék kezelése?
6. A deponált hulladék mennyisége meghaladja-e a 10 köbmétert?

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek