2023. 09. 24. vasárnap

Gellért, Mercédesz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Megszüntetnek 5 féle, kevésbé kihasznált BKK jegyfajtát

Megszüntetnek 5 féle, kevésbé kihasznált BKK jegyfajtát

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés rábólint hogy 5 kevéssé kihasznált BKK-jegytípus április 1-től szűnjön meg. Gál József , az LMP- Magyarország Zöldpártjának szóvivője és fővárosi küldötte ezzel azonban nem értett egyet.

Miközben a magyar sajtó legnagyobb része kritika nélkül átvette a (Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főváros közleményét, hogy egyszerűbb és átláthatóbb lesz a BKK viteldíjválasztéka, öt féle jegy megszüntetésével. Mi egy kicsit jobban megvizsgáltuk az intézkedés hátterét, amely szerintünk burkolt áremeléshez vezet.

Gál József, portálunknak elmondta, hogy az átszállójegy esetében az előzetes bizottsági egyeztetésen arra hivatkoztak, hogy a 30 perces jegy, kiváltja ezt a jegyfajtát. Ez azonban egyáltalán nem igaz, egyrészt, mert a 30 perces jegy esetében az első átszállásnak 29 percen belül meg kell történnie, amit egyáltalán nem biztos, hogy az érintett utas meg tud tenni. Amennyiben ez nem jönne össze, akkor 90 perces jegyet kellene váltania, ami 750 forint, és így bizony már jóval drágább az utazás. Másodszor nincs mindenkinek okos telefonja, tehát a papír alapú jegyeket ilyenformán sem lehetne kivonni a forgalomból. Egyébként is valamilyen eszközt megkövetelni, az olcsóbb jegyfajtához, nem biztos, hogy egy törvényességi vizsgálton átmenne. További probléma az 5/30-as jegy megszüntetésében, hogy az utas részére a 4550 forintos ár jóval kedvezőbb, mint az 5500 forintos 72 órás jegy, hiszen az előbbit akár járom egymást követő napon is lehet használni és az érvényesség végéig még marad szabadon választható kétnapnyi korlátlan utazási lehetőség a fővárosban- mondta Gál.

Általánosságban elmondható, hogy a BKK túlságosan rá van kattanva az applikációjára, a Budapest-GO-ra, és nem kellőképpen figyel azokra, akiknek nincs okos-telefonjuk

Kép: Székely Ildikó

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek