2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Mégsem a lakosság által támogatott változatában épülne meg az egri elkerülő út

Mégsem a lakosság által támogatott változatában épülne meg az egri elkerülő út

Népszavazást kezdeményezett a Momentum az Egert elkerülő út megépítésével kapcsolatban, ugyanis a már megbeszélt és bejelentett útvonal helyett a kormány egy másik, a lakott területhez közelebbi nyomvonalon vezetné el azt.

 

 

 

 

 

 

A népszavazáshoz 8300 aláírást kell összegyűjtenie a Momentumnak. Ezt Lőcsei Lajos, a párt parlamenti képviselője jelentette be

„Az egri elkerülő megépülése példaértékű lehetett volna, hiszen mind a szakértők, mind a helyi lakosság jelen voltak az egyeztetéseknél. Azonban ez mégsem így lett, mert ezt a döntést nem veszi figyelembe sem a polgármester, sem a helyi fideszes képviselő, sem pedig a kormány” – mondta Lőcsei Lajos, aki szerint, most már csak a népszavazás lehetősége maradt az egrieknek.

 

Kovács-Ferenc László elmondta, hogy csaknem 1 évvel ezelőtt indult civil összefogás annak érdekében, hogy az elkerülő út ne 10-15 méterre fusson a házaktól. A helyi képviselők megszavazták a testületben a civilek akaratát, azonban a kormány felülírta azt. Az egri elkerülő útnak három szakasza van, a déli, a keleti és a nyugati. Mind három esetben az egyik változat a lakott terület határához nagyon közeli, míg a másik egy attól több száz méternyire húzódó nyomvonalat tartalmaz. Ha sikeres lesz a népszavazás akkor a második variációnak kell megépülnie. Egyébként az egriek azt remélik az elkerülő út megépítésével kapcsolatban, hogy a város belsejében érzékelhetően csillapodni fog a forgalom.

 

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …