2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Lukasenko arra kéri Németországot, hogy fogadja be a menekülteket

Lukasenko arra kéri Németországot, hogy fogadja be a menekülteket

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök pénteken elment a lengyel határnál összesereglett menekültekhez, és támogatásáról biztosította őket abban, hogy Németországba jussanak. Arra kérte Németországot, hogy fogadja be őket, köztük asszonyokat és gyermekeket – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

     “Ha valaki nyugatra akar menni, az ő joga. Mi nem fogjuk elkapni, megverni, sem szögesdrót mögött tartani, hanem együtt dolgozunk önökkel, hogy álmukat valóra válthassák” – mondta a többségében irakiakból és kurdokból összetevődő tömegnek.

      „Mindössze kétezren vannak, Németországnak nem jelenthet gondot, hogy befogadja őket” – üzente a menekültek tapsa közepette.

       Miközben az Európai Unió azzal vádolja Fehéroroszországot, hogy szervezi az Európába irányuló menekültáradatot, a fehérorosz légitársaság csütörtökön és pénteken több mint ezer olyan irakit és kurdot szállított haza Erbilbe, aki meggondolta magát, és úgy döntött, hazamegy.

       Szerdán több száz menekült hatolt be Lengyelországba, de elfogták és visszaterelték őket belorusz földre.

       Lukasenko kijelentette: “Ha most nem oldjuk meg a migránsproblémát, sokkal rosszabb lesz”.+++

Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2021/11/25/menekultvalsag-es-nyugati-valaszok/

Kiadta: Magyar Békekör

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …