2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Letelt az utolsó határidő is, mégsem veszett ügy a továbbtanulás

Letelt az utolsó határidő is, mégsem veszett ügy a továbbtanulás

A neves egyetem képzéseire október közepéig lehet jelentkezni

A felsőoktatási intézményekbe való jelentkezésre február 15-e a határidő, aki erről lemaradt, lényegesen szűkebb körben ugyan, de még augusztus 6-a éjfélig élhetett a pótjelentkezés lehetőségével. Ez után a határidő után azonban a magyar felsőoktatási rendszerben semmilyen opció nem létezik azok számára, akik valamilyen okból kifolyólag mindkét dátumot elmulasztották. Nekik is kínál alternatívát a Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem, ahol Menedzsment szakon alap-, illetve mesterképzésben magyar nyelven 13 szakirány közül választhatnak a leendő hallgatók.

Aki az augusztus 6-ai pótjelentkezésről is lecsúszott, a hazai felsőoktatási rendszerben kénytelen egy évet elveszíteni, míg elkezdheti majd a tanulmányait. Pedig bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, ami miatt egy időre tanulmányi céljait valami más elhomályosítja vagy egyszerűen csak bizonytalan abban, miként tudna egy három-öt éves képzést a családi életével, a munkájával összeegyeztetni.

„Oktatási programunknak egyik fontos célja, hogy mindenki számára megteremtse a lehetőséget a továbbtanulásra. A félévek nálunk rendhagyó módon októberben és márciusban indulnak, az aktuális jelentkezési határidő pedig október 10-e” – avatott be Noll-Batek Frigyes, a Collegium Humanum Pozsonyi Kihelyezett Tagozatának prorektora.

Ne vesszen el egyetlen év sem!

Az oktatási intézmény képzése azoknak kínál ideális lehetőséget, akik magas színvonalú, nemzetközileg széles körben elfogadott egyetemi képesítést szeretnének szerezni magyar nyelven. A végző hallgatók európai uniós akkreditált diplomát kapnak, melynek birtokában könnyen tudnak érvényesülni a nemzetközi munkaerőpiacon. A tanulmányokat akár 100%-ban online elvégezhetik a hallgatók, minden tanóra és vizsga digitális formában zajlik, így helyszíntől függetlenül, csupán internetkapcsolatra van szükség a tanuláshoz. Az egyetlen kivétel az államvizsga, melyet személyesen kell letenni a képzés végén Pozsonyban, garantálva ezzel a végzettség hitelességét és elismertségét.

„Képzésünk egyik különlegessége, hogy teljes egészében magyar nyelven zajlik. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók anyanyelvükön sajátíthassák el a szakmai ismereteket, ami hozzájárul a magas szintű megértéshez és a szaktudás hatékony alkalmazásához” – jegyezte meg a szakember, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a képzés ideális választás azok számára, akik munka mellett szeretnének továbbtanulni. Az órák munkaidőn túl zajlanak, ráadásul minden óráról felvétel készül, így, ha lemaradnának egy előadásról, vagy újra szeretnék nézni az anyagot, bármikor hozzáférhetnek a tartalmakhoz.

Aki lemaradt, az sem marad ki!

Sokak réme az a bizonyos ponthatár, ami alapján eldől, bekerülnek-e a választott intézménybe vagy sem. A hagyományos felsőoktatási rendszerben ugyancsak hendikeppel indulnak azok, akik régebben érettségiztek, így nem tudnak eleget tenni a felvételi követelményeknek.

„Nálunk nincsenek ponthatárok, nyelvvizsgakényszer, sem emelt szintű érettségi követelmény. A felvételi folyamatunkban nincs felső korhatár, mert hiszünk abban, hogy a tudás megszerzése nem korhoz kötött. Így mindenki számára, minden életkorban nyitva áll a lehetőség, hogy magas szintű ismereteket szerezzen és előrelépjen a karrierjében” – mutatott rá Noll-Batek Frigyes.

A Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetemet 2021-ben és 2022-ben az „Év Egyeteme” díjjal ismerték el Lengyelországban, ami azt jelzi, hogy tanulmányi programjai nem csak gyakorlatorientáltak és innovatívak, hanem elismertek és értékeltek is a szélesebb akadémiai közösségben.

Azonnal alkalmazható, piacképes tudás

A hat féléves alapképzésre (bachelor’s) a jelentkezés feltétele bármely típusú érettségi bizonyítvány megléte, a négy féléves mesterképzésre (master’s) pedig bármilyen eredményű és szakirányú főiskolai vagy egyetemi, bachelor’s diploma szükséges. A menedzsment, marketing, közgazdaságtan, jog, pénzügytan, statisztika, informatika és más társadalomtudományok elméleti ismeretanyagának elsajátítása és gyakorlatorientált alkalmazása mellett a képzés hallgatói a műhelymunkák és rendhagyó szakmai előadások rendszerén keresztül számos további szakterülettel ismerkedhetnek meg.

„Menedzsment tanulmányaik során a hallgatók 13 szakirány közül választhatnak, melyek egyfajta specializációt jelentenek az adott területekre vonatkozóan. Tanáraink nem csak elméleti szakértők a területükön, hanem valós tapasztalattal rendelkeznek a mindennapi gazdasági életben is, így valós gyakorlati tudást és releváns iparági ismereteket adnak át a képzésben résztvevőknek. A tananyagokat folyamatosan frissítjük, hogy mindig a legaktuálisabb ismereteket adjuk át” – fejtette ki a Collegium Humanum Pozsonyi Kihelyezett Tagozatának prorektora.

„Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide beiratkozhattam! Én csak egy diplomát szerettem volna, de amit itt kapunk ez annál sokkal több! Mind a tanárok készültsége felénk, hogy nekünk minden meg legyen ahhoz, hogy a követelményeket teljesíteni tudjuk, a mobilitás, a türelem, a visszanézhető órák, mellé a rengeteg tananyag, ami bennünket csak segít, ez mindent felülmúl!” – idézte zárásként Noll-Batek Frigyes egy hallgató visszajelzését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek