2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Lakható vasútállomás? Miskolcon van egy!

Vélhetően megtaláltuk a vármegye egyik legsokoldalúbban hasznosítható ingatlanát. Az erdei környezetben lévő épület egy 1971-ben megszűnt vasútállomás, ami vállalkozásra és privát lakhelyként egyaránt alkalmas. Jelenlegi funkciója szerint szálláshely, gyártóműhely, a 160 m2-es pince pedig gyógygomba termelésnek ad helyet. Ráadásul a padlástér is óriási, így a további bővítéseknek is bőven akad hely.

“AZ INGATLAN LEÍRÁSA:

Kivételes lehetőséget kínálunk Önnek. Lakható vasútállomás az erdőben ? Igen. Vállalkozásra és privát lakhelyként is alkalmas ez a multifunkciós épület Északkelet-Magyarországon, a Bükk hegység déli lábánál, Miskolcon.

Erdei környezet. Tiszta levegő. Vízbázison helyezkedik el. Forrás az épület közvetlen közelében.

 

A multifunkciós épületnek jelenleg 3 funkciója van: 1.) A keleti része regisztrált szálláshelyként üzemel, amelyet a vevő azonnal használatba vehet 2.) A Nyugati szárnya egyedi kézműves gyártóműhelyként üzemel, irodával és kiszolgáló helyiségekkel, amely akár átalakítható privát használatra is, de a szálláshely bővítésére is alkalmas 3.) A közel 160 nm-es pince 4 helyisége közül kettő gyógygomba termelésnek ad helyet, amelyben akár további wellness szolgáltatások alakíthatóak ki.

AZ ÉPÜLET KORÁBBI FUNKCIÓI: vasútállomás (megszűnt 1971-ben), élelmiszer bolt, privát lakás, ivóvíz palackozó üzem.

JELENLEGI FUNKCIÓK: szállás, kreatív egyedi gyártás, gyógygombatermesztés.

JAVASOLT HASZNÁLAT: privát célra, vendéglátás turizmus céljára azonnal használható és tovább bővíthető, wellness szolgáltatások céljára, üdülőhelyként, palackozó üzemnek, vállalkozás céljára.

ÁLLAPOTA: Az épület a tartósság jegyében épült. Falai 50-60 cm között vastagságúak. Tető cseréppel fedett, folyamatosan karbantartott. A villamos vezetékek, beleértve a kapcsolószekrény elemeit is, víz-, és szennyvízvezetékek cseréje megtörtént 10 éve. A pince jól használható a hegyből érkező vizet jól tervezett módon kivezeti az épületből a saját csatornarendszere. A padlástér óriási, akár lakhatóvá is tehető.

BERENDEZÉS/ÉPÜLETGÉPÉSZET:

Fűtés: Keleti-szárnyban Bosch kondenzációs gázkazán és fatüzelésű kandalló

Nyugati szárnyban Vaillant gázkazán (85Kw) és Vegyes tüzelésű kazán (40 Kw) és 4 db inverteres hűszivattyú (fűtő klíma) található. Kazánok 2019-ben telepítva, a klímák 2021-esek.

UDVAR: 3 kapun lehet az ingatlanra bejutni gépjárművel is. A madártávlati fotón látható ?Gate3? kapunál akár kisteherautóval is.

PINCE: Kb. 160 nm. 3 kisebb és egy nagyobb helyiségből áll, melyek hosszú folyosón keresztül közelíthetőek meg. Belmagassága kb. 240 cm. A hegyből érkező víz elvezetése saját csatornarendszerrel megoldott.

ABLAKOK: Minden ablak modern hőszigetelt, fából készült.

PADLÁS: Lakhatóvá alakítható. A padlásra 2 feljáró van. Az egyik a padlást és a pincét közvetlenül is összeköti.

TULAJDONOS: Egyszemélyes Kft EU adószámmal. Hivatalos Számlát állít ki a vevő részére. Nincs VAT ![…]”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek