2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vitézy Dávid Demszky üzletfeleit csempészi be a fővárosi projektekbe

A Jobbik megrökönyödéssel fogadja, hogy Tarlós István ölbe tett kézzel tűri, amint Vitézy Dávid becsempészi Demszky Gábor üzletfeleit a milliárdos volumenű fővárosi projektekbe. A BKK Zrt. által lefolytatott közbeszerzés alapján a Széll Kálmán tér rekonstrukciója és a Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése című projektek több mint négymilliárd forintos beruházásának műszaki ellenőrzésében az ECO-TEC Műszaki-Gazdasági Tanácsadó Kft. vehet részt.  A társaság tulajdonosának, Elekes Andrásnak a testvére korábban az EUROMETRO Kft. tulajdonosaként mintegy hatmilliárd forintos megbízáshoz jutott Demszky Gábor vezetése mellett a négyes metró megvalósításának egyes munkálataira.

2008 augusztusában, az akkor még ellenzéki Tarlós István nyílt levélben fordult Demszky Gáborhoz, melyben azt kérdezte: Mit csinál végül is ennyi pénzért az „Eurometro”?

A korábbi haveri kör helyzetbe hozása Vitézy Dávid által a jelek szerint annak ellenére sem zavarja a főpolgármestert, hogy – akárcsak a négyes metró – a mostani beszerzés is jócskán meghaladja az eredetileg tervezett összeget.

A Jobbik immáron sokadszorra teszi le Vitézy Dávid menesztésére vonatkozó javaslatát a Fővárosi Közgyűlés elé, ugyanis a gépkocsival közlekedést teljességgel ellehetetlenítő és ezért a dugókirály címet méltán viselő vállalatvezető többszörösen és minden tekintetben megbukott. Őszintén bízunk benne, hogy a helyzet tarthatatlan voltát végre a főpolgármester is belátja, és a jövő heti közgyűlésen támogatni fogja Vitézy Dávid azonnali menesztését.

Volner János, a Jobbik budapestiekért felelős alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…