2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Világméretű együttműködés szükséges a járvány leküzdéséhez – Orosz indítvány

Világméretű együttműködés szükséges a járvány leküzdéséhez – Orosz indítvány

A koronavírus járvány leküzdéséért világméretű együttműködést indítványozott Oroszország az Egyesült Nemzetek Szervezetében –értesült a Magyar Békekör szombaton.

Az ENSZ Közgyűlése elé terjesztett március 26-i kezdeményezés, melyet Oroszország New York-i ENSZ nagykövetsége hozott nyilvánosságra, a nemzetközi szolidaritásvállalást állítja a járvány elleni harc középpontjába, a megfékezését célzó módszerek és gyógymódok kifejlesztésében pedig vezető szereppel ruházza föl az Egészségügyi Világszervezetet (WHO).

Moszkva javasolja, hogy a Közgyűlés foglalja nyilatkozatba továbbá, hogy segítséget kell nyújtani a sérülékeny országoknak, különösen a fejlődőknek, fel kell hagyni a kereskedelmi háborúkkal, az ENSZ Biztonsági Tanácsát megkerülő egyoldalú szankciókkal, egyes államok, népek és személyek diszkriminálásával a járvány közepette. Fel kell lépni az alapvető áruk és szolgáltatások spekuláns áremelőivel szemben, és csak tudományos alapokon nyugvó tájékoztatást szabad nyújtani a járványról – áll az ENSZ Közgyűlése elé terjesztett orosz indítványban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …