2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Végrehajtási eljárás nagykőrösi fideszesekkel szemben

Nagykőrös polgármestere, dr. Czira Szabolcs és a város valamennyi fideszes önkormányzati képviselője egy internetes honlap fórumában ismeretlen személy által közzétett kijelentés miatt indított személyiségi jogi pert a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Dénes Dénes, a nemzeti radikális párt nagykőrösi önkormányzati képviselője ellen összesen több mint 5 millió forint nem vagyoni kártérítés iránt is igényt előterjesztve.
Miután a felperesek maguk is belátták, hogy a Jobbikkal szemben előterjesztett igényük teljes mértékben megalapozatlan, maguk jelentették be, hogy elállnak a párttal szemben a keresetüktől. A per Dénes Dénes ellen még folytatódik.

Amint az ilyenkor a jogszabályok szerint kötelező, a perben eljáró bíróság a felpereseket egy immáron jogerős végzésben egyetemlegesen kötelezte az alperes perköltségének a megfizetésére, amit egyébként a per tárgyának értékéhez képest igen alacsony összegben, 50 ezer forintban állapított meg. A felperesek – köztük az országgyűlési képviselőként és polgármesterként egyaránt megválasztott dr. Czira Szabolcs – ezt az összeget annak ellenére nem fizették meg, hogy a Jobbik jogi képviselője útján a felperesek ügyvédjének is elküldött beadványában még azt a bankszámlaszámot is megjelölte, ahova a teljesítést kérte.

Önkéntes felperesi teljesítés hiányában ezért a Jobbik kénytelen volt jogos igénye érvényesítése érdekében végrehajtási eljárást kezdeményezni dr. Czira Szabolccsal szemben.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek