2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Véget ért a mélyigénytelen életmód a Bellervölgyben, szeméthegy maradt az elköltözők után

Véget ért a mélyigénytelen életmód a Bellervölgyben, szeméthegy maradt az elköltözők után

Perecesen a templom mellett, a Bellervölgy utcai ingatlan területén gócszerű közegészségügyi veszélyhelyzet alakult ki, igénytelen életmód miatt. Az ingatlanon szabadon elfolyó szennyvíz, szeméthalom és szinte mindennapos rendőri intézkedés jellemezte a hétköznapokat.
Már 2015-ben jeleztem a hatóságoknak az állapotokat, majd ezt követően – időszakonként visszatérően – folyamatosan. Végül 2019. nyarán jelzésemre a katasztrófavédelem megállapította, hogy a kémények életveszélyesek, így fűthetetlenek az ingatlanok. A MIVIZ szakemberei pedig idézem: „közegészségügyi vészhelyzetet” hárítottak el. Közben a gyermekvédelem felé is jeleztem a problémákat. Ismereteim szerint a gyermekvédelem is intézkedett és biztonságos környezetbe helyezte a gyermekeket. A család többi tagja elköltözött, nagy mennyiségű szemetet hagyva az udvaron.
Felmerül a kérdés miért nem voltak képesek a hatóságok éveken át megoldani a problémát? Miért képtelenek betartatni a törvényeket egyes területeken, amivel „no-go” zónák kialakulásának a feltételeit teremtik meg?
Képviselőként nagyon fontosnak tartom a jogszabályok betartását és ezáltal a másokra is veszélyes igénytelen életmód felszámolását.

Pakusza Zoltán, önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke   

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…