2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Varga Mihály feledékeny!

A  kormánypárt mai kongresszusán Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár a következő állítást fogalmazta meg azzal  kapcsolatban, hogy az LMP-képviselők hétfőn Tibet-pólóban jelentek a parlamentben, így tiltakozva a hazánkban élő tibetieket ért rendőri jogsértések ellen: „Nem emlékszem, hogy amikor a felvidéki magyarok nyelvhasználatgát korlátozta Szlovákia, akkor felemelték volna a szavukat a kisebbségi magyarokért”
Varga államtitkár memóriája úgy látszik nem túl friss. Két évvel ezelőtt az LMP azonnal felemelte szavát a szlovákiai nyelvtörvény miatt:
http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/469/hogyan-mondjam-el-nekedd-az-lmp-az-uj-szlovakiai-nyelvhasznalati-torvenyrol/,
majd elsőként ajánlott fel jogi segítséget a felvidéki magyaroknak :
http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/594/az-lmp-jogi-segitseget-nyujt-a-szlovak-nyelvtorveny-elszenvedoinek/.
Kétségtelen, ezt nem a parlamentben tettük, mivel akkor még az LMP parlamenten kívüli párt volt. Az LMP tehát alakulása óta következetesen jár el kisebbségi-emberi jogi  ügyekben:  egyenlő mércével mérünk a magyarországi romák és  a felvidéki magyarság, a tibeti és a székelyföldi autonómia, a gázai vagy az iráni jogsértések esetében egyaránt.

A Fidesz három évvel ezelőtt még  azért bírálta az akkori kormányt, mert nem lép fel Kínával szemben a Tibetet sújtó elnyomás miatt. Azóta  Orbán Viktor Kína-politikája még Gyurcsány Ferenc dicséretét is kiérdemelte.
Ideje lenne, hogy Varga Mihály a gúnyos és valótlan megjegyzések helyett inkább pártja sorozatos köpönyegforgatásait igyekezzen helyre hozni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…