2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Választás 2014 – Schiffer: zöld fordulatra készül az LMP

Az LMP szakítani kíván azzal a politikával, amelyet a Fidesz és az “álbaloldal” folytatott, “mi egy olyan zöld fordulatra kérünk felhatalmazást”, amelyik képes válságálló új munkahelyeket teremteni, elsősorban a leghátrányosabb helyzetű térségekben – mondta Schiffer András pénteken Miskolcon.

A Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke pártja Borsod-Abaúj-Zemplén megyei jelöltbemutató sajtótájékoztatóján azt mondta, az elmúlt 25 év politikája munkahelyek helyett válságot termelt, a társadalom elhúzódó foglalkoztatási válságban szenved. A Fidesz tudásalapú társadalom helyett közmunkaalapú társadalmat szervez, ugyanakkor a “közmunkából nincs út a munka világába” – tette hozzá.

Elmondta: az elmúlt két és fél évtizedben kialakult egy olyan kettészakított gazdaság Magyarországon, amely “irgalmatlan nagy szakadékot” hozott létre a multicégek, a hazai oligarchák és a magyar kis- és középvállalkozások között.

Az LMP szerint új, válságálló munkahelyekre van szükség, ám ezek csak akkor lesznek, ha “megerősítjük és beindítjuk a helyi gazdaságot” és a kis- és középvállalkozásokat – mondta Schiffer András, hozzátéve: az LMP stratégiai partnerséget a helyi gazdaságban dolgozók számára ajánl, miközben a jelenlegi kormány számára a stratégiai partnerek a multik.

Az LMP arra készül, hogy megvalósítja azt, amit a Fidesz vezette kormány annak idején meghirdetett, ám nem tett meg, egyebek mellett a négy év alatt megvalósuló 500 milliárd forintos épületfelújítási, energiahatékonysági programot – közölte.

Kitért arra is, hogy amennyiben az LMP kellő felhatalmazást kapna, ez a program már az első évben százezer új munkahelyet teremthet, ugyanakkor 2020-ig csak a megújulóenergia-iparágban 50-60 ezer új munkahely létesülhetne – hangoztatta a politikus, aki szerint ez azt is jelenthetné, hogy 2040-ig a nukleáris és a fosszilis energiát “ki lehetne vezetni”, és az ország energiaellátása nem függne külső hatalomtól.

Az ellenzéki politikus közölte: az LMP a megye mind a hét választókerületében a térséghez szorosan kötődő jelöltet indít. Miskolc 1-es számú választókerületében az 1974-ben született Emődi Zoltán a jelölt, a 2-as számú kerületben az 56 éves Mile Lajos, aki jelenleg is országgyűlési képviselő, és a rendszerváltó parlamentnek is tagja volt.

A 3-as számú, ózdi térség képviselőjelöltje Szilágyi Imre mezőgazdasági mérnök, a sajószentpéteri központú 4-esé az 1966-ban született Gulyás Pál, aki roma nemzetiségi önkormányzati elnök. Az 5-ös számú, sátoraljaújhelyi körzetben Tóth István 57 éves jogász indul, a 6-os, tiszaújvárosi kerületben az 1956-ban született, állatorvos végzettségű Tarnai Gábor indul, a mezőkövesdi képviselőjelölt pedig a 46 éves vendéglátó-ipari menedzser, Vajda Béla.

 FOTÓ: Schiffer András, az LMP társelnöke (k) azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit Miskolcon 2014. február 14-én.

Balról jobbra, Tóth István (5. számú választókerület), Gulyás Pál (4. sz vk.), Mile Lajos (2. vk.), Emődi Zoltán (1. vk.), Vajda Béla (7. vk.) és Tarnai Gábor (6. vk.). Miskolc, 2014. február 14. Schiffer András, az LMP társelnöke (k) azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit Miskolcon 2014. február 14-én. Balról jobbra, Tóth István (5. számú választókerület), Gulyás Pál (4. sz vk.), Mile Lajos (2. vk.), Emődi Zoltán (1. vk.), Vajda Béla (7. vk.) és Tarnai Gábor (6. vk.).    – © MTI Fotó: Vajda János

– MTI –

Emődi Zoltán vagyok, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje Miskolc 1. számú választókerületében.
1974-ben születtem Miskolcon, és jelenleg is a városban élek, itt is dolgozom. Egy 8 éves kisfiú édesapja vagyok, akit feleségemmel, közösen nevelünk. 1993-ban végeztem informatikusként, azóta is ebben a szakmában dolgozom. Jelenleg egy külföldi tulajdonú multinál vagyok beosztott, mellette a saját vállalkozásomat vezetem. Sportolok, és az egyik diósgyőri szurkolói klub vezetője vagyok. 2009 óta vagyok az LMP tagja. Ismerem a miskolci emberek problémáit, átérzem azokat. Szeretnék tenni azért, hogy Miskolc élhetőbb és sokkal sikeresebb város legyen. Az 1-es számú egyéni választókerület jelöltjeként kiemelten fontosnak tartom, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, és csökkenjen az elvándorlás a városból, megyéből. Fontosnak tartom a bűnözés visszaszorítását, hiszen így gyermekeink békésebb, nyugodtabb környezetben nőhetnek fel. Úgy gondolom, hogy helyi kötődésem sokat segít abban, hogy képviselni tudjam az itt élők érdekeit.
 
Mile Lajos
vagyok, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselőjelöltje Miskolc 2. számú választókerületében.
1958-ban születtem Debrecenben, gyermekkoromat egy Szatmár megyei kis faluban, Kisnaményben töltöttem. Itt nagyjából el is dőlt minden, hiszen tíz éves koráig az emberrel megtörténnek a lényeges dolgok, ahogy ezt – többek – között Móricz Zsigmondtól is tudni lehet. Debrecenben a KLTE magyar- francia szakán végeztem 1983-ban, előtte és utána is elhurcoltak sorkatonának. Miskolc mellett, Kistokajban élek, van három felnőtt fi am. Az LMP-hez azért csatlakoztam már a kezdetektől, mert a zsákmányszerzés logikájára rendezett jobb-bal színjáték meghaladását ígérte. Lényeglátást, értékőrzést és teremtést, cselekvő ragaszkodást akartunk. Erre szegődtünk, és emellett tartottunk ki. Régiónkban az egyenlőtlenségek égbekiáltóak. A politikai szerepvállalásom egyik eleme ezen változtatni; beruházás ösztönzéssel, a kedvezmények, támogatások arányosabb elosztásával. A foglalkoztatás érdemi javításával. A közszolgáltatások hozzáférhetősége, színvonala Miskolcon és a környező falvakban is felháborító. Az életminőség javulása nélkül nincs siker, csak olcsó hencegés.

Szilágyi Imre
vagyok, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselőjelöltje Ózdon, Borsod- Abaúj- Zemplén megye 3. számú választókerületében.
Mezőgazdasági mérnök vagyok, királdi lakos, ózdi földhasználó, termőföld tulajdonos. 1946-ban születtem, számos területen dolgoztam és szereztem tapasztalatokat. Jelenleg a mezőgazdaságban dolgozom, hogy megtermeljem családomnak a saját felhasználású zöldséget, gyümölcsöt. Ózdhoz és környékéhez a vadászat kapcsán kezdtem igazán kötődni. Hiszem, a politikát nem az emberek helyett, hanem közösen kell csinálni, hogy csak tudással, munkával, tisztességgel lehetünk eredményesek. Képviselőként vidékünk felemelkedéséért szeretnék dolgozni.

Gulyás Pál
vagyok, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje (LMP) Sajószentpéteren, Borsod- Abaúj- Zemplén megye 4. számú választókerületében.
1966-ban születtem Szikszón, Ináncson nőttem fel, Egerbe jártam középiskolába, majd visszatértem szülőföldemre. 1994-től a községi önkormányzatnál dolgozom, mint foglalkoztatási mentor, feladatom a munkaszervezés, a közfoglalkoztatás és az ehhez kapcsolódó felnőttképzések szervezése. Éppen húsz éve vagyok tagja a települési önkormányzat képviselőtestületének. A roma nemzetiségi önkormányzat elnöke vagyok. 2009-ben léptem be az LMP-be. Aktívan részt vettem Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az LMP megalakításában. 2012-ben megyei koordinátornak választott a tagság. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4-es számú választókerületének jelöltjeként fontosnak tartom környezettudatos munkahelyek teremtését, ami segítene abban is, hogy a fiatalok itt maradjanak. Célom a közbiztonság és az egészségügyi ellátás javítása. Az itt élőkért, a helyi közösségekért szeretnék dolgozni, hiszem, hogy képviselni tudom érdekeiket.
Dr. Tóth István vagyok, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselőjelöltje Sátoraljaújhelyen, Borsod- Abaúj- Zemplén megye 5. számú választókerületében.
Nős vagyok és három gyermek édesapja. Gépgyártás-technológus és jogász végzettséggel rendelkezem. 1957-ben születtem Szalaszenden, jelenleg szülőfalum polgármestere vagyok. Szeretem a földet, az erdőt, szeretem ezt a vidéket, amihez születésem óta kötődöm. Boldog vagyok, amikor a dolgos vidéki emberek erőfeszítései meghozzák gyümölcsüket. Én azért szeretnék dolgozni, hogy az itt élők fáradsága ne legyen hiábavaló, hogy vidékünk megkapja a lehetőséget a felemelkedésre, hogy elinduljunk a fenntartható fejlődés útján. A politikának a hétköznapi emberek érdekeit kellene képviselnie, ideje, hogy ez valóban így legyen! Előre is köszönöm bizalmukat!
Dr. Tarnai Gábor vagyok, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselőjelöltje Tiszaújvárosban, Borsod- Abaúj- Zemplén megye 6. számú választókerületében.
Gyógypedagógus szülők gyermekeként 1956-ban Gyulán születtem. Tokajhoz 1994 óta kötődöm, ekkor kezdett családom idegenforgalmi vállalkozásba, mely a mai napig üzemel. Általános- és középiskolámat Nyíregyházán végeztem, majd felvételt nyertem a budapesti Állatorvos- tudományi Egyetemre. 1979-ben végeztem és az akkor megszokott módon egy Tisza-parti termelőszövetkezetben helyezkedtem el. 1999-től állami alkalmazásban, állatorvosként dolgozom. Gyermekkoromtól fogva szeretem a természetet, próbálom megismerni, megőrizni és minél több időt tölteni a környék csodálatos hegyein és vizein. Felelősen gondolkodom környezetemről, ezt adtam át két gyermekemnek, és remélhetőleg négy unokámra is tudok hatni. A nevelés legjobb eszköze a példamutatás, ezt gyakorolom. 2009-től vagyok kapcsolatban az LMP-vel, 2013 óta vagyok tagja a pártnak. Hiszem, hogy megváltoztatható az ország, hiszek a demokráciában, és hiszem, hogy a többség felelősen gondolkodik. Őket szeretném megszólítani, és az ő érdeküket képviselni.
Czégé Balázs vagyok, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselőjelöltje Mezőkövesden, Borsod- Abaúj- Zemplén megye 7. számú választókerületében.
Nyíregyházán születtem, gyermekkoromat Miskolcon töltöttem. Sokáig a vízilabda határozta meg az életemet, a sportot mindig fontosnak tartottam, de szaxofonoztam is sokáig. Érettségimet angol kéttannyelvű gimnáziumban szereztem, utána a Budapesti Gazdasági Főiskola tanulója lettem. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytatom tanulmányaimat. Fontosnak tartom a közügyek iránti felelősségvállalást: minden állampolgárnak hozzá kell járulnia a közjó megteremtéséhez, még ha csak egy szavazásról is van szó. Választókerületem nagyon sokrétű, összetett, de hiszem, ha közösségként tekintünk rá, akkor egységbe lehet kovácsolni. Feladatomnak érzem, hogy az állampolgárok bevonásával tegyük vonzóbbá a régiót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek