2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Vádat emelnek az atlantai gyilkosságot elkövető rendőr ellen

Paul Howard, Atlanta ügyésze hétfőn bejelentette, hogy a hét végéig vádat emelnek az ellen a rendőr ellen, aki június 12-én hátba lőtte a 27 éves Rayshard Brooksot – közölte a Magyar Békekör hírügynökségi jelentések alapján.

A fekete férfi belehalt sérüléseibe. Az ügyészi bejelentés előtt Atlanta törvényszéki orvosa gyilkosságnak minősítette az esetet.

Howard ügyész felkereste az áldozat feleségét és a következőket mondta: „Azt akarom, hogy tudja, s a tüntetők is tudják, hogy hallgatunk rájuk. Nyilvánvaló, hogy országunk rendőri szerveiben faji előítéletek élnek. Ez ellen nem lehet úgy védekezni, hogy homokba dugjuk a fejünket, és azt mondjuk, elszigetelt esetekről van szó!”

Atlanta polgármestere elrendelte a rendőrség átszervezését, Georgia állam büntető törvénykönyvét pedig felülvizsgálják a történtek miatt.

Atlantában és más amerikai nagyvárosokban hétfőn is folytatódtak a tüntetések a rendőri brutalitások miatt, a faji egyenjogúságért.

Bejárta a világot az a fotó, amelyen egy fekete megment egy sérült fehéret egy angliai tüntetésen, és vállán biztonságos helyre viszi. Tettének különleges jelentőséget kölcsönöz az a tény, hogy míg a fekete a faji megkülönböztetés ellen tüntetett, a jobboldali radikális fehér a rasszisták táborához tartozott. A sérültnek sem társai, sem pedig a rendőrök nem nyújtottak segítséget – írják az amerikai lapok. Az Egyesült Államokban a “nap hőseként” ünnepelték a feketét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …