2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Újra itt az „etetési időszak”

Négy éve, az önkormányzati választások előtt ezt írta Kriza Ákosék kampányújsága, a Fontos nekünk című propagandalap 3. száma:
„Kilakoltathatók azok a lakástulajdonosok és családtagjaik, akik bűncselekmény útján, csalással, zsarolással, okirat hamisítással jutottak lakóingatlanhoz. Dr. Nagy Kálmán országgyűlési képviselő javaslatát az Országgyűlés júniusban, a nyári szünet előtti utolsó ülésén elfogadta, így törvényerőre emelkedett”. 

Vagyis már 2010-ben azzal etették a miskolciakat, hogy megoldották a Fészekrakó-ügyet, nem kellett hozzá más, csak a kétharmad és Nagy Kálmán.
Pedig dehogyis. Ennek a tisztességes avasiak a megmondhatói. Ráadásul nem elég, hogy négy év alatt csak maszatoltak, azt sem hagyták, hogy azok, akik valóban meg akarják oldani a problémát, megoldhassák: a Fidesz 2012-ben a Jobbikkal karöltve akadályozta meg, hogy az MSZP Fészekrakó-ügyben benyújtott indítványa az Országgyűlés elé kerüljön. 
Most, a 2014-es önkormányzati választások előtt ismét „etetési időszak” jön: elkezdtek parádézni az Avason, ismét el akarják adni az embereknek, hogy ők megoldották a problémát. Ígérgetnek fűt-fát, kilakoltatást, mindent, amiről azt gondolják, hogy feledtetheti az elmúlt években bemutatott semmittevésüket. A Kriza Ákos által most emlegetett 32 kiürített lakás közül vajon mennyi volt a valóban problémás, nem pedig csak szimpla bedőlt devizahiteles lakás?
Ami pedig a társasházak meglebegtetett konszolidációját illeti: előbb talán azt kellene elérni, hogy a város cége, a MIK, tisztességesen, ne pedig több hónapos csúszással fizesse a társasházaknak a saját ingatlanjaira eső közös költséget. Ezután pedig találják ki, honnan szereznek pénzt a konszolidációra, ha már arról lemondtak, hogy – ahogyan azt az MSZP 2012-ben javasolta – az állam vállaljon szerepet a megoldásban.

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…