2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Újabb súlyos pofon a Fidesznek, mely ismét a magyar embereken csattanhat

A Jobbik Magyarországért Mozgalom sajnálattal tapasztalja, hogy Orbán Viktor antidemokratikus kormányzása miatt hazánk az európai színtéren is egyre nehezebb helyzetbe kerül. Mindezt jól példázza az Európai Parlament tegnapi szavazása, melyen arról döntöttek, hogy a jogállamiság feltételeit nem teljesítő, vagy a támogatásokat szétlopó országoktól akár meg is vonhassák az uniós forrásokat.

A Jobbik mindig kiállt amellett, hogy Magyarország belső ügyei elsősorban ránk, magyarokra tartoznak, nem lehet ugyanakkor szó nélkül elmenni az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása, a minden csúcsot megdöntő korrupció és lopás, a körözött nemzetközi bűnözők betelepítése vagy a demokratikus intézményrendszer megszállása mellett. Egyértelmű, hogy a Fidesz egy korrupcióra és a folyamatos jogsértésekre alapuló rendszert tart fenn, mely már szövetségesei, az Európai Néppárt tagjai számára is elfogadhatatlan.

A Jobbik álláspontja szerint Magyarországnak politikailag és kulturálisan is Európában van a helye, az európaiság pedig megköveteli a demokrácia és a jogállam tiszteletét, valamint az átlátható állami működést. Mi ezért támogatjuk, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez és a valódi bűnösök fizessenek és viseljék a felelősséget a burjánzó korrupcióért.

Sajnálatosnak tartjuk ugyanis, hogy jelenleg ismét a magyar embereket éri majd szankció a Fidesz korrupt politikusai és haveri körei helyett. Egyértelmű, hogy Orbán Viktornak már semmi sem drága, ha hatalma megtartásáról van szó és nem retten vissza attól sem, hogy Magyarországot idővel kivezesse az európai országok közösségéből, melyre már el is kezdte a felkészülést a sorozatos EU-ellenes kampányokkal.

A Jobbik szerint Magyarország számára a május 26-i európai parlamenti választás valódi tétje az, hogy Orbán folytathatja-e hazánk távolítását az európai konszenzustól, végül kivezetve Magyarországot az Európai Unióból, vagy megállítjuk ezt a folyamatot és hazánkat ismét egy kiszámítható, biztonságos, demokratikus országgá tesszük. A Jobbik ez utóbbi célért dolgozik.

 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnök-helyettese, frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek