2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Újabb megszorítások várnak a lakosságra

Mint ismeretes, a kormány az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatok idei évre előirányzott 31 milliárdos segélykeretéből 1182 településnek juttatott összesen 11,6 milliárd forintos mentőövet az önkormányzati szektort fenyegető tömeges csődhelyzet elkerülésére. Ezekből a támogatásokból azonban szinte kizárólag Fidesz-közeli települések részesültek.

Miközben az összes önkormányzat egyharmada – immár a kormány által hivatalosan is elismerten – válságos gazdasági helyzetbe sodródott, a kormány újabb megszorító intézkedései miatt tovább nőnek egyes települések terhei. A július 1-jétől hatályos jogszabályváltozások miatt ugyanis a települési tulajdonban levő, kapcsolt áramtermelést folytató távhőcégek elestek az addig élvezett támogatásoktól. Ezen túl ezek az egyébként is veszteséges cégek immár az árbevételre kivetett energetikai különadót is kötelesek fizetni, amit valószínűleg a bankszektorban, vagy a távközlési ágazatban tevékenykedő multik mintájára át fognak hárítani a lakosságra.

A Jobbik többször is érdeklődött az Országgyűlés ülésein arról, hogy milyen szocialista megszorító intézkedéseket helyezett hatályon kívül a kormány, de a Nemzetgazdasági Minisztérium egyetlen ilyen példát nem tudott említeni. Elmondható tehát, hogy a szocialisták által megkezdett megszorító politikát a második Orbán-kormány szocialista elődeinek kíméletlenségével folytatja tovább.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…