2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

Újabb lépés a brit-orosz vakcina-fejlesztésben

A tavaly december 1-én kötött együttműködési megállapodás eredményeként a jövő héten hozzá fognak a brit és az orosz koronavírus elleni kombinált vakcina teszteléséhez – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán a BBC tájékoztatása alapján.

A Szputnyik V és az AstraZeneca oltóanyagának elegyítésével az eddiginél hatékonyabb és biztonságosabb vakcinát állítanának elő, mely két éves védelmet nyújtana a beoltott alanynak. A kísérletekhez a jövő héten fognak hozzá Azerbajdzsánban, az Egyesült Arab Emirátusokban, később pedig Szaúd-Arábiában.

Az orosz-brit együttműködés eredményeként olyan ellenanyag születne, amely megvédené az embert a koronavírus mutációival szemben is.

A BBC értesülése szerint a Szputnyik V-t eddig 16 országban, köztük Magyarországon jegyezték be. Engedélyezése folyamatban van az Európai Uniónál és az Egészségügyi Világszervezetnél is.

A brit-orosz fejlesztési együttműködés példa nélküli a koronavírus-járvány elleni kelet-nyugati összefogásban – jegyezte meg az MSZF.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…