2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Újabb jobbikos javaslatot valósít meg a Fidesz: ingyenes lesz az eltulajdonított okmányok pótlása

Újabb jobbikos javaslatot valósít meg a Fidesz: ingyenes lesz az eltulajdonított okmányok pótlása

A Jobbik üdvözli, hogy végre a Fidesz is felismerte a személyes iratok, okmányok pótlása körüli visszásságokat, és a jövőben teljesen ingyenes lesz a legtöbb okmány igénylése és pótlása, ide értve azon esetet is, amikor valaki lopás vagy rablás áldozatává válik.
Az ügy előzménye, hogy a Jobbik 2014 júniusában határozati javaslatot nyújtott be, amellyel első körben azt kívántuk elérni, hogy azok részére, akik lopás vagy rablás áldozatául esnek, ne csak a személyi igazolvány és lakcímkártya, hanem a jogosítvány, az adókártya, a TAJ-kártya és a diákigazolvány pótlása is illetékmentesen igényelhető legyen. Az igazságügyi bizottság fideszes többsége tavaly nyáron érdemi vita nélkül leszavazta a javaslatot. A Jobbikkal ellentétben a kormánypártok akkor még nem tartották igazságtalannak és méltánytalannak azt, hogy a bűncselekmények áldozatait az iratok elkészítésének aránytalanul magas anyagi terhével az állam is bünteti. Lázár Jánosnak a közelmúltban benyújtott törvényjavaslata szerint valamiért hirtelen a Fidesz is empatikusabbá vált az okmányok igénylése és pótlása esetében.

Azonban az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ismét azt láthatjuk, hogy a fideszes többség érdemi tárgyalás nélkül szavaz le egy jobbikos indítványt, majd hosszabb-rövidebb idő elteltével sajátjaként csomagolva valósítja meg közel ugyanazt az elképzelést. Sokadik alkalommal mutatkozik meg világosan, hogy a Fidesz a Jobbik által benyújtott javaslatokat nem Magyarország és az itt élő emberek, hanem kizárólag saját pártpolitikai érdekei alapján ítéli meg. Mi, a magyar állampolgárok érdekeit tartjuk szem előtt. Arra biztatjuk a kormánypártokat, hogy az önös érdekeik helyett ők is tegyenek így, mielőtt ismét leszavaznak egy jobbikos indítványt.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…